lördag 22 januari 2011

en halv mille

Vi bor i Örgryte, för er som inte vet är det en liten stadsdel nära Göteborgs innerstad (inte som jag trodde innan jag flyttade hit, att det var en liten håla långt bort i ingenstans). Det är 10 min cykelväg till Avenyn och ändå bor man princip i "skogen", delsjö-området är precis runt knuten med enorm skog och massa badsjöar. I vilket fall så är det ett perfekt område om man vill ha allt, och det vill man ju? :)

Iallafall.

När vi köpte vår lya så fanns det i våra mäklarpapper en liten lista om vad folk som bodde i vårat område spenderade mest pengar på. I vårt område är det enorma villor och några bostadsrättshus så vi läste med spänning, vi skulle ju bli en del av societeten. Jag kommer inte ihåg allt som stod men det vi fastnade för var att folk lade mest pengar på fritid (typ sport och resor) samt klockor (specifikt!). Vi satte lite i halsen där, klockor? Alltså mest pengar på klockor, inte bilar eller hus utan klockor! Och lägger man så mycket pengar på det så har man rätt mycket över till annat.
Jag som inte ens använder klocka, och X han har väl kanske lagt nån tusing på klockor i sina dagar. Fick lite panik där och undrade i vårt stila sinne hur vi skulle passa in? Haha....

Men vi åkte till Vietnam på semester i vintras och där köpte X sig en fejkklocka. Men vi kollade upp vad den hade kostat att köpa äkta när vi kom hem igen och det va knappt en halv miljon. Yes, så skönt! Vi va med i matchen igen! Vi tillhör numera dom som lägger en halv mille på en klocka, bara sådär. Visserligen från en marknad i Saigon men det behöver ju ingen veta...


Ps. Att tilläggas bör att vi verkligen inte lever något lyxliv, vi la bara pengar på ett boende i ett område vi verkligen gillar, som är fantastiskt trevligt. Och människorna är underbara! Ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar