torsdag 24 mars 2011

Döda Lejon



Nu när jag sitter och tänker på alla där hemma kom jag att tänka på leken "Döda Lejon". Har ni lekt den? Kan tänka mig att många lekt något liknande men såhär gick iallafall denna till:

När vi va hos Mormor fick vi inte springa och hoppa i lägenheten för grannen under klagade över att hennes kristallkronor svajade. Så vi kusiner och syskon lekte stillsamt men blev väl antagligen vildare och vildare ju längre tid vi va där. Då brukade mormor säga att vi skulle leka Döda Lejon, vi älskade den leken!
Man fick lägga sig på valfritt sätt på golvet, det va taktiskt att lägga sig bekvämt och på en matta gärna för när leken startade skulle man va ett dött lejon, dvs ligga still så länge som möjligt. Helt stilla och fick inte prata eller nåt. Den som vann fick 1 krona!!! Vi är ju tävlingsinriktade så in i Norden så vi låg stilla hur länge som helst. Väldigt praktiskt för de vuxna som i lugn och ro kunde fika och prata medan vi "tävlade".

En helt fantastisk lek!

Hål till godo med en lejonbild från Mikumiparken i Tanzania, de är mycket mäktigare i verkligenheten (och dessa även helt levande...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar