söndag 30 oktober 2011

fixtrix

En fixardag ligger framför mig. Har betat av städning, tvättning, rensning, tillagande av vinbärsgelé och det viktigaste av allt; pratade med min underbara Nadia. Har fyra punkter kvar på listan (då har jag strukit träning, 3 ggr får räcka denna vecka!)

lördag 29 oktober 2011

framkallning

dags att skicka iväg lite bilder för framkallning. Nu kanske fotoväggen kommer upp, typ innan jul eller så...

snart är badrummet klart...

Snart har alla möbler i badrummet bytts ut. Vi har nytt handfat med skåp, tvättmaskin, spegel, lampa, handdukstork och snart även nya duschväggar. De kommer nästa vecka. Fint blir det!

dag på stan

Frukost på Fröken Olsson och fin Frida, David och Sara. Sen en liten sväng på stan... Blev ett par nya kuddar till soffan och en stickad klänning från HM. Sjukt mycket folk bara, nackdelen att jobba dagtid och va lediga när alla andra är det...

tisdag 25 oktober 2011

Barn A-HLR

Jadå. Efter 8 timmars jobbande, löptur, matlagning, tvättning, bakning och allmänt undanplockande är det dags att sätta sig och läsa på om hjärt och lungräddning på barn, med diverse läkemedel. Åh du underbara ledighet, när ska vi mötas igen?

dagens middag

stekt strömming med hemmagjort potatismos. Åh så gott!

Fiskars tös


Har just rensat 40 strömmingar. Inte så äckligt som man kan tro.

första löpuren på månader

och det gick bra! sprang 5km på en icke imponerande tid men det var kuperat och jag sprang hela tiden. Skönt va ordet! Höstigt i luften och solen sken. Härligt!

måndag 24 oktober 2011

bröllopsbilder

dom kommer i veckan eller nästa. Längtar! Har fått med mig massa bilder hem från m&p och syrran som ska kollas igenom. ROLIGT!

träningsfokus!

Vem har gått upp 2,5 kilo sen veckan innan bröllopet? Jo jag. Har varit dåligt med träning och gotte varje dag. Slut med sötsaker i veckorna nu. Svårt svårt (jag sitter här och läääängtar efter chokladen i skåpet, men jag ska ta lite frukt och bär istället, åh vad gott!) men vågen var inte nådig. Ska mäta mig i veckan också så jag vet vad jag utgår ifrån.

Har gymmat idag men ibland är det så svårt att hitta fokus tycker jag. Längtade mest hem hela tiden och då blir det svårt att ta i. Om det är fint väder och inte så kallt kanske jag springer en sväng imorgon. Har jag inte gjort sen augusti tror jag. Och när man kommer ut vill jag ju bara hem igen så då kanske jag blir lite mer motiverad att springa fort :)

helg i STHLM

Haft en otroligt härlig helg i STHLM med min man. Åkte upp redan i torsdags. Gick på söder hela fredagen i strålande sol, kikade i butiker, fikade osv. Njöt av ledig tid ihop! Kvällen spenderades med hela familjen, vi lagade italiensk och hade en skön kväll. Lördagens första timmar gjorde vi en tenta i Arabiska (som vi klarade oss på, tjoho) och sen fick vi äntligen se brorsan och svägerskan nya lägenhet. Superfin och bra planerad. Kommer bli så snyggt!
Därefter drog vi till Henke och Eve, mös en stund innan vi mötte upp massa andra vänner. Middag och härligheter, underbart att träffa er alla!!!

Söndagen firades födelsedagen hemma hos mamsen och papsen innan vi åkte hem. Stannade till i Bankeryd och fikade med johans familj också. En sjukt härlig helg alltså med människor jag älskar!

tisdag 18 oktober 2011

badrumsrenovering

vi har påbörjat en liten renovering, ska byta ut all inredning i badrummet. Kul! Mest Johan som gör, jag hjälper till och håller och väljer lite men han gör grovjobbet, tyvärr. Hade gärna gjort mer men vi går om varandra så in i norden med jobb så vi är nästan aldrig hemma ihop. Grr...

Men fint blir det, en tvättmaskin är införskaffad och surrar fint därinne nu :)

arabiska för nybörjare

jag var så duktig de första två veckorna. Läste glosor, pratade arabiska på jobbet och sa fina saker till babe, på arabiska :)

sen la jag ner, hann inte, orkade inte, pallade inte, dåligt samvete osv...

På lördag har jag tenta. Åh vad jag ångrar mig nu. Sjukt mycket grammatik har jag missat, kan ganska mycket ord men att skriva tecken, ord och meningar är helt omöjligt. Är ju liksom ett annat alfabet med massa konstiga hjälptecken förutom de konstiga bokstäverna.
Kommer ju gå åt pipsvängen men jag försöker iallafall lite nu, Pluggat typ 3 timmar idag, bara 47 till att ta ikapp...

söndag 2 oktober 2011

time stands still

ett annat ögonblick i filmhistorien är när huvudkaraktären i Big Fish ser sin stora kärlek för första gången. Tiden beskrivs stå still och han stryker bla undan popcorn från luften för att komma fram till sin kärlek. Låter lite knäppt men ni som sett vet vad jag menar. Lovely!

Desmond and Penny

Jag vet ingen film eller serie som har porträtterat kärlek såsom man får se Desmond och Penny i serien Lost. Från första scenen med Des har han varit min favoritkaraktär och tillsammans med Penny kan jag inte annat än gråta.

"desmond contacts penny" något att söka på om man vill gråta en skvätt. men se allra helst serien, för att få helheten om det vackraste paret, på många sätt.

Kollar på sista säsongen nu, hoppas han får fortsätta vara sin fantastiska karaktär.


there is no place like home

hemma hos mig är det tända ljus just nu. Men jag är ensam, söndagströttheten har smugit sig på, en ny vecka kommer och jag känner mig som vanligt inte utvilad.

Men det var inte vad jag skulle skriva om.

jag ville skriva något om hemma. Känslan av ett hem. Är vi lyckligt lottade som har en trygg plats att sova på? Ett självklart svar på en enkel fråga. Men känslan av ett hem, det kunde jag inte beskriva nu. En annan dag...