söndag 25 september 2011

oroligheter i backa

Angående allt det här om oroligheterna i backa och i gbg överhuvudtaget. Jag blir så trött och irriterad på alla de som klagar och tjatar på polisen. Alltså, det som händer är typ att folk skjuts (oftast kriminella mot varandra), det är inbrott, rån och vapen och annat i omlopp. Polisen kommer dit, gör sitt jobb och försöker upprätthålla ordning och då tycker folk att de blir trakasserade.
man blir trakasserad när polisen vill kolla id eller genomsöka din bil. Personligen är det inget problem och inte heller för de som inte har något fuffens för sig. Jag är glad att de kollar allt och alla för att sätta dit brottslingarna.

Ett annat exempel är det när ett par ungdomar gjorde inbrott och stal kläder, de åker iväg på moppe och polisen tar upp jakten (vilket är helt självklart). Moppen kör av vägen och en av killarna skadas och måste opereras. Då blir det ramaski bland andra ungdomar. Polisen har jagat "oskyldiga" och nu är de skadade. Kravaller bryter ut. Vad är det för fel på folk? Om man gör ngt olagligt måste man ta konsekvensen. Sen är det olyckligt att folk ska bli skadade men man måste tänka efter före.

Alla har ett ansvar. Hellre ser jag att polisen jobbar förebyggande, tar in misstänka för förhör än om de bara skulle slappa och skita i rån, stölder, skottlossning, terrorism osv.
Polisen följer lagen och gör inget fel när de ingriper om de har en misstanke.


aaaah, man kan bli galen för mindre. Rastlösa ungdomar, skärp till er. Plugga, jobba och skaffa dig en lgh där du vill bo. Varför ska samhället göra allt? Du väljer vilka som ska styra genom demokratiska val och du måste själv ta ansvar för ditt liv. Varför ska någon annan göra det?

anna

hoppas min fina vän blir frisk snart så vi kan planera in en träff. Vill ses å det snaraste!!!

hetsvila

haft så mycket kul för mig i helgen att jag måste skynda mig att vila lite nu på söndagen så jag orkar med veckan. Fullspäckad med jobb varje dag såklart, imorgon kommer Lorin's på middag, tisdag bli träning och kvällsmat med Falk's och onsdag ska j´vi nog klättra ett par timmar.
Torsdag är det ridning och sen är det fredag igen. Lördag ska jag hjälpa Frida att flytta och på söndagen kommer Kämpe's över för middag.

Maxad vecka men kul att hinna träffa många vänner. Ska bara orka träna ordentligt och sova mycket så jag orkar med jobbet. Imorgon ska jag söva tre barn, hjälp vad roligt och läskigt. Håll tummarna att de är lugna och inte ledsna och rädda.

trattisar!

Hittade 9 liter trattkantareller när jag var ute en sväng i förmiddags. Yummie!

Bakar amerikanska chokladmuffins och ska snart börja plugga lite på arabiskan, shit vad det går dåligt. Grammatiken är hemsk. Måste ta tag i mig själv och ge det en chans!

ryan air

Någon som har nån koll på att flyga med Ryan Air förresten? Funderar på att boka en liten resa till London, är dom ok att flyga med?

härlig kväll

Va på en himla mysig tjejmiddag igår hos Sara. Hon bjöd på fantastisk mat, yummie, och allt var så härligt. Roligt att kunna ses allihopa igen!

Idag blir det ev en promenad ut i skogen. Skulle behöva lite luft... Ja, mer intressant än såhär blir det inte för tillfället...

söndag 18 september 2011

dåligt med bilder

Jag vet, men det är bara för att min dator inte är på plats, där i lägger vi alla bilder men glömde den i strömstad, men tror den ligger i fiskebäck nu, jaja. Ni får ge er till tåls.

Igår flyttade brorsan, johanna och lilla O, ska bli så spännande att se deras nya lya!!!

Jag har pluggat lite på det arabiska alfabetet, rätt kul med ljudfiler men jag fattar inget av grammatiken eller hur man skriver...


Och min kött gryta står fortfarande i ugnen, snart sju timmar nu... undrar hur det smakar?

DEPP

vilken extrem jättedepp som kom över mig... Jag klarar ingenting och det som jag vill fixa nu känns omöjligt :(
Suck. Promenad för att bota kanske?

matlagning på hög nivå

Igår blev det förrätt med rödbetscarpaccio (stavning?), riktigt gott. det nya för idag är fransyska i ugn, ett långkok på 7 timmar! Ujujuj, hoppas det blir gott.

Ska försöka laga åtminstone en ny maträtt/förrätt/efterrätt varje vecka, så man får lite omväxling. Ja!

lördag 17 september 2011

torsdag 15 september 2011

true blood

true blood i soffan en eftermiddag som denna är inte fel. aaaah, jobbigt att jobba ju! dags för lite vila...

tisdag 13 september 2011

howa wa hiya

Idag började vi en liten kurs på distans. Varken barnpsykologi eller internationella relationer som jag så gärna velat läsa utan en grundkurs i Arabiska. det vill jag också men just nu känns det aningens överilat. Det ska inte bara läras in själva talandet utan alfabetet, grammatik och annat. jag baxnade när kursboken kom, på engelska och arabiska. Tecknen är så himla luriga och lika varandra att jag redan nu är nervös för tentan om en månad.

Men heja oss! Det skulle va fantastiskt att kunna säga nåt litet. Överskriften betyder förresten " han och hon". Så, nu kan ni lite ni med!

å lite sopskvätt i mitt ansikte

När jag skulle slänga soporna idag stank det verkligen. Hade läckt ut något i själva sophinken, bläää. Jag ställde den i duschen med rengöringsmedel och nu var jag ju då tvungen att skrubba ur den. Vad händer? Jo lite av det där härligt stinkande yberäckliga vattnet skvätter upp i ansiktet. Det va gott för mami det. Uuuäääh! Det var min glamorösa kväll hitintills.

Så, vad har ni för er?

svårt att hitta orden

Får skriva mer om the wedding när det har lagt sig lite... Och jag har fått lite kort från alla som sitter inne på sådana. Om ni läser - skicka över!

Har kommit igång med träningen igen, host host :) I söndags på gymmet, promenad igår och bodypump-pass idag, jag kommer inte kunna röra mig imorgon men det är morgondagens bekymmer! Efter fem dagar i Barcelona med ständigt intagande av bullar, tapas, sangria och glass var vågen på plus. Men även mitt välbefinnande och det är viktigast!

you meen happiness to me

Bröllopet... Ja, vad ska jag skriva? Det var som en dröm. Inte en rosaskimrande prinsessdröm utan vår dröm. Om vår stora dag och vårt fortsatta liv. Det var en underbar dag.