onsdag 31 augusti 2011

it's the end of an era!

Kom precis på att efter lördag finns det ingen anledning för mig att kolla på bröllopssajter, köpa bröllopsmagasin och kika på buketter i tid och otid. Önskar lite att jag hade gjort det mer, fast ändå inte. Sjukt jobbigt också.

Det är även slutet på att "bara" vara ihop. Snart kommer vi vara gifta. Slutet på att ha egen lägenhet (fast det har jag ju inte haft på 1,5 år), slutet på att inte ha en (två!) ringar på ett visst finger och slutet på att drömma om Mr Right,

Och åh vad härligt det känns för då blir det början på att få en man, att få vara hans fru, att få vara gift och spendera resten av mitt liv med den jag älskar så innerligt! Början på att få ha mina fina ringar som ett bevis på att just vi hör ihop (vi har en text som börjar i Johans ring och slutar i min, går helt enkelt inte att separera oss :)). Början och fortsättningen på att drömma om min andra halva och det liv vi har och får tillsammans.

Fint känns det.

vid den här tiden om tre dygn...

... sitter vi förhoppningsvis vid honnörsbordet på VÅRAT bröllop! Varmrätten kanske har slunkit ner och kanske hör vi ett fint tal eller gråter av skratt till nåt spexigt... Vem vet!

utredning

Folk är så snälla på jobbet. Idag har de tagit blodprover på mig, som inte visade något så det blir ingen antibiotika. Narkosläkarna har undersökt mig, pratat med öronbakjouren angående yrsel och gett fina tips. Sitter med ett rörelseschema här hemma nu, förhoppningsvis är det "bara" kristaller som vridit sig så det kommer gå över, men svårt att säga när. Angående halsen är det ett virus, måste läka ut. Så jag försöker va tyst så jag inte blir hes på kuppen!

Ja, hur har ni det idag?

tisdag 30 augusti 2011

kommer jag bli frisk?

Jag gör vad jag kan. Ingen solning (blek som ett lakan kommer jag vara på vigseln, men kanske frisk!). Ätit vitlök, bafucin, te med honung, vicks och andolex. Plus nässpray, diklofenak och ibumetin. Samt vitamintabletter. Heja immunförsvaret!

hatar min hals


antar att min hals är full av äckliga bakterier eftersom jag aldrig blir frisk. Har fått jätteont idag igen och allt känns surt :(

måndag 29 augusti 2011

grejen med att inte läga sig när man är trött

Vad är grejen liksom? Mina ögon går i kors och ändå ligger jag kvar i soffan fast jag snart ska jobba igen. Nej, nu gör jag det, nu gör jag det bara. Går och lägger mig. Basta!

Jag har en tiger-onepiece

... och världens finaste arbetskamrater! Tack så oändligt mycket för alla överraskningar idag. Ni är bäst!

om att dra sig ur det hela...

Igår bestämde vi att man får dra sig ur senast på torsdag.
Alltså, två dagar till sedan är jag safe :)

torsdag 25 augusti 2011

träningsstressad

Lite stressad över att det inte blir någon träning alls i princip denna veckan. Inte bra. Mätte mig nu iaf och det har försvunnit två cm/lår och 1cm på rumpan. Inte mycket men lite har det hänt på tre veckor då jag senast mätte mig. Det andra ligger kvar på samma...

förresten


Jag mår bättre. Imorgon blir det jobbet igen, ska bli så nice, har saknar mina kollegor!
bild från strömstad, ett litet kvällsdopp bland sälarna.

bröllopstorget

Alltså, det är en galen sida. Hänger ju där en del nu av förklarliga skäl och nu när jag varit sjuk blir det ännu mer. Folk är galna. Skriver och kommenterar om allt möjligt, tävlar om finast "give away's". Vad är det liksom? Måste man ge sina gäster massa presenter? Kära nån... Jag är glad om de kommer och hoppas de gillar vårt bröllop såsom vi har planerat det.


onsdag 24 augusti 2011

vitaminboost

Nu är jag redigt trött på att vara sjuk, blir tyvärr hemma imorgon också. Jag saknar mitt roliga jobb och mina härliga kollegor! Jag vill träffa er nu!!!

Har gjort mig en smootie med hallon och jordgubbar. Och äter vitlök. Måtta det hjälpa...

i förtid

Vi har fått vår första bröllopspresent. Tackar ifrån hjärtat, den är underbar!

längtar till nästa helg


Snart är vi i Strömstad igen... Då är det äntligen dags!

SKV

Fix och trix inför namnbyte och sånt... Kanske dags att komma överens om vilket namn vi ska ta?

deppig dag

Igår var en deppig dag, inte kul att ligga sjuk. Nu mår jag bättre men fortfarande huvudvärk och ont i halsen men orkar va uppe. Ska man gå till jobbet imorgon då? Eller bättre att va hemma en extra dag och bli ordentligt frisk?

Hatar att vara hemma från jobbet alltså, grr...

måndag 22 augusti 2011

särskrivningar - vad vi hatar dom

Sorry för föregående inlägg, och alla andra gånger jag gjort dessa fatala misstag!

Andolex - mot halsont

Gurglar med Andolex nu var annan timme ungefär, bedövar halsen och är antiinflammatoriskt. Fick det utskrivet av snälla narkosläkaren idag, tack! Bedövar även tungan, känns rätt roligt :)

såklart skiner ...

...när jag måste ligga inne med sjukdom. Var är rättvisan? dubbelt synd om mig... :(

sicko

detta var inte med i beräkningarna. Jag har gått hem från jobbet, huvudet dunkar, halsen gör svinont och bihålorna är tunga. Jag har inte tid med detta! Jag har tusen måsten att göra denna veckan så nästa vecka kan bli någorlunda lugn...

Bli-frisk-tips mottages tacksamt!

söndag 21 augusti 2011

Segelflyg med blivande svärfar


kul att det här är enda bilden vi tog men i det lilla planet längst bak sitter alltså svärisen med en till som kan lite om detta. Sen drogs dom upp av planet framför och sen släpps det lilla planet fritt och så seglar man runt i vindar typ en halvtimme. Såg fantastiskt härligt ut från marken.

Vi andra fikade och åt glass. Helt sjukt vad jag moffade i mig. Rolle kom ner helskinnad också. Tur va väl det!

krossen summer party


igår var det alltså dags för allsång på krossen för första gången. Grillade och tjötade gjorde vi först sen kördes det igång. Stämningsfullt. Samuel och Johannes i full action i solnedgången.

Säkert 30 pers var vi, förväntan i luften.

Det sjöngs alltifrån Back Street Boys till Veronica Maggio, Håkan Hellström och The Tallest Man On Earth. Plus en massa annat. Här kör vi Shape of my heart, alla står upp :)

Riggning innan allt drog igång, strålande sol som tyvärr blev lite blåst senare... Men sjukt härligt!

frånvarande

jag har sovit en hel massa, elva timmar igår och tio idag, ändå somnade jag i bilen en stund. Nu ska jag ner på stan en timme och fika med tjejerna. Sen hem och träna. Har gjort en hel massa kul också, bilder på det får ni senare...


fredag 19 augusti 2011

kärlek utan gränser


jag älskar dig

koma

Har hamnat i total fredagskoma. Jobbet har varit intensivt den här veckan, har sövt flera barn och andra lite luriga grejer har det varit. Och massa bröllopsfix. Jag har bara tränat två gånger och inte hunnit sola. Knappt hunnit sova. Va väl därför jag höll på att somna i soffan halv sju efter vi ätit mat. Kollade förresten på Black Swan, riktigt bra men deppig i själen liksom. Nu är jag helt nere typ. J har åkt för att jobba natt och jag är ensam. Buuuu.

hallå?


vart tog den härliga och varma sommaren vägen? Vi har haft höst i flera veckor nu känns det som...

horseback riding

Ridningen har börjat igen. Förra veckan var första, igår red jag igen. På lilla lilla Blackie, men gick helt okej. Mys att va igång igen. Är lite nojig över att ramla av och bryta en handled eller så inför bröllopet men ska göra allt för att hålla mig kvar i sadeln nästa vecka också!

tisdag 16 augusti 2011

underbart att thékvällarna har börjat

Nu sitter jag med en stor kopp från Johan&Nyström, minns inte vilken sort men gott är det. Dricker alltid med en stor klick honung i och en skvätt mjölk.

hade ju tänkt att...

... sola idag på gymmet. Vet att det är usch och fy men jag ska göra något mycket viktigt om två och en halv vecka och vill inte lysa ikapp med den vita klänningen. Så jag har tänkt att sola mig ett par gånger innan. Men, det va kö och jag pallade inte att vänta. Så det blev endast gymträning och fick beröm för mina (snart) vältränade armar och axlar.

måndag 15 augusti 2011

bäbis!

Har sövt en bebbe idag, ett år gammal bara. Hujedamig vad roligt och skräckinjagande det var, allt på samma gång. Men allt gick finfint och jag är stolt. Imorgon - 6-åring! (trotsålder?)

söndag 14 augusti 2011

The only truth I know is you


är det inte märkligt hur nära man kan komma en människa? för fyra år sedan kände jag dig inte och ändå kändes det så självklart att det var du.
att det blev du och jag. det är den största lyckan. jag kan inte få nog av dig, av allt som är du.

jag älskar dig så.

tristess tristess

åh vad tråkigt jag fick nu... Dags för gymmet kanske? Lockar inte men man känner ju sig så bra sen...

Orm och kantarell



Var ute en sväng i skogen och letade svamp. Hittade ungefär en liter gula kantareller. Jag som aldrig hittar dom gula. Kul. Men, när jag gick på en liten kulle ser jag plötsligt en orm framför foten. Huuu. Den låg alldeles stilla och jag frös av skräck. Backade tillslut men den rackaren låg kvar. Rös över hela kroppen. Fy... Var nog en snok, svart med gula prickar bakom huvudet men så äcklig! Ormar är bland det värsta alltså...

Nåja, kantarellerna är rensade. Ska steka och sen göra en soppa tänkte jag... Gymmet före eller efter? Gick ju dit för ett par timmar sen men då hade de inte öppnat än, typiskt...

Lååång söndagsfrukost


Sov ut imorse och tog mig inte upp förrän halv elva. Nu ligger jag i soffan, har läst ut alla delar av GP och ätit en lång och god frukost. Nu kikar dessutom solen fram men innan jag får njuta av den ska jag pallra mig till gymmet. Sådärja, ingen återvändo!

lördag 13 augusti 2011

A raccoon came in...

Var hundvakt idag åt charmiga lilla labben Turner, var ute och gick 3 timmat med Erica, vi hann avhandla en del tjejsnack under den tiden :)

Sedan har det städats, handlats godis (önskar jag köpt ostbågar också) och nu har jag legat i soffan ett par timmar, fortfarande helt slut efter gårdagen...

Jassie, rubriken är till dig :) Saknar dig allra finaste syster!

Way Out West





Detta var en grym festival. Härligheterna fortsätter ju idag men jag är men än nöjd efter gårdagen. I strålande sol och sköna brassestolar satt vi mellan de två största scenerna och lyssnade på bl.a. Janelle Monáe, Explosions in the sky, vi drog förbi The Hives spelning och sen var det dags för Fleet Foxes, riktigt bra! Sedan var det Robyn, oboy vad hon är grym! Hela publiken dansade och allt var superschysst.

Sist var det ju på Prince. Det var lätt den bästa konserten jag varit på. Helt fantastisk! Tydligen har hans band repat in 300 låtar så att han ska kunna välja fritt under konserten. Helt magiskt, vilken show, vilken artist! Kanye West gästade på slutet, roligt! Prince spelade nästan 3 timmar.

Vi drog från slottskogen vid ett ner till trädgårn, där vi stod i kö en timme. Ryktet gick att han skulle spela lite där om han orkade. När vi kom in var Adam Tensta på scen och Robyn och Joel Kinnaman i publiken. Vi dansade och hade det schysst men fick höra att Prince dragit till hotellet, och då drog vi hemåt. Var vaken ett dygn (eftersom jag jobbade tidigare på dagen), va länge sen kan jag säga. Det känns idag eftersom jag gick upp efter 4,5 timmars sömn.


Men en fantastisk dag och kväll var det!

onsdag 10 augusti 2011

Utelåst!!!

Jag går till gymmet, låser med en nyckel eftersom det är meckigt att ta med hela knippan (som lämnas synlig i hallen). Johan är och spelar tennis för att sedan 1. gå hem och kolla på fotboll eller 2. gå ner på stan med grabbarna han spelar med. Jag kommer hem, går och hämtar det rena tvättberget från tvättstugan och släpar mig upp till dörren. Han har låst med två nycklar! Jag har ingen mobil eller nåt så jag ringer på fyra grannars dörrar (vi har 5 st men den 5:e är rätt märklig så jag vågade inte ringa på där). Tre av fyra är inte hemma, den fjärde hör inte klockan (man hör hans tv ut i trapphuset, helt döv m.a.o.).

Jag börjar bli desperat, är svettig och kall. Cyklar till Frida, inte hemma. Drar tillbaka till gymmet och får låna en telefon. Beordrar hem Johan som till slut kommer med nyckel. Jag är rasande. han låste ut mig! Samtidigt trodde ju han att jag hade nycklar (fast dom låg synliga hemma)och jag trodde inte att han skulle gå hem och vända. Jag vet inte vem jag är irriterad på, antagligen både på han och mig. Bortslösad tid av min kväll, har så mkt att stå i och hade sett fram emot att få fixa lite + få ta det lugnt. Blir ingen vila med andra ord, stress stress stress!

Äntligen inne iallafall. Har duschat och nu är skidstrumporna på igen. Förkylningen lär ju frodas efter idag...

blommor x 2.


När jag kom hem häromdagen väntade denna bukett på köksbordet. Underbara gerbera, som jag älskar dom blommorna!



Och en dag senare stod det egenplockade rosor i vardagsrummet. Vackra!
Har jag sagt att jag har världens bästa?

somebody's pregnant...

... och inte är det jag men två av mina fina vänner! Hurra för er!

skidstrumpor i augusti

Alltså, denna stad, ett regn. Idag har det varit skurar som typ översvämmar staden. Vräkte ner så mkt imorse att jag tog spårvagnen. Jag är helt genomfrusen fast jag bara gått några hundra meter hem nu och sitter nu med skidstrumpor upp över jeansen. Inte särskilt snyggt men varmt och torrt.

Ska det vara såhär i augusti?

call your girlfriend!


på fredag blir det way out west. Yej! Ska bla se Robyn och Prince såklart. Kommer bli grymt alltså!

måndag 8 augusti 2011

frisbeegolf

Riktigt roligt är det, körde en bana på 5-6 hål och jag förlorade tyvärr men kastade helt okej. Det mesta gick rakt eller lite snett, några kast gick åt tjottahejti. Det var dagens träning, lågintensivt kan man säga men bra för själen.

Snart dags för vattenmelon och chill i soffan. Hade förresten en intubation idag som gick kanon! Hurra!

söndag 7 augusti 2011

Lite Österrike...


Här är slottet som vi bodde på. Moster hade hyrt det och vi inkvarterade oss där en vecka. Så fint var det. Liten pool också.


På alpvandring i Mayerhofen. Ungerfär 2000 m.ö.h. Tyvärr syns det inte på bilden men ungefär 40cm bakom mig är det ett stup på några hundra meter. Jag svajade rätt rejält på ett ben kan jag säga...



Jag och babe i Innsbruck. Schyssta alper runt om staden och i bakgrunden även ett tak av guld...

Ska dra upp lite mer bilder en annan dag, i Österrike finns ju en del av mitt hjärta.

tips sökes!

Mitt försök att bli smalare till the wedding går sådär... Jag tränar ca 3-4ggr/vecka, blandad träning. Cyklar 40min t.o.r. jobbet 5ggr/vecka och äter bara godis och sånt på helgerna och inte särskilt mycket.
Ändå lättar jag inte på vågen.
Vad är det för fel? Jag har visserligen gått ner i cm runt höft/midja/rumpa och lår men jag känner mig lite lurad ändå.

Hur ska jag göra för att få lite bättre resultat? Pallar inte att svälta mig, måste kunna fungera och jobba i vardagen! Hjäääälp! Jag vet att många av er har fixat att gå ner massa kilon. Hur gör ni???

skärpning på mig!

Vad har hänt? Noll lust att sitta vid datorn efter semestern och att blogga känns som ett tungt lass. Typ. Inte riktigt men nästan. Men nu blir det andra bullar. Har precis avslutat en springtur runt tjärnen och hem, 6km blev det. Helt okej.

Ikväll blir det bröllopsplanering och ett efterlängtat telefonsamtal med min tärna!

(kanske laddar jag upp lite semesterbilder också...)

måndag 1 augusti 2011

plockeliplock


Det finns en liten äng/ödetomt ett par hundra meter från oss. Där finns det stora vinbärsbuskar och förra sommaren plockade vi massor. Supergott att ha i smooties och så. Igår tog vi hem en liter, idag plockade jag en och en halv till. Mums.

vackraste vägen

jag måste ha den vackraste löpturen som finns. Längs med delsjön och i underbar natur.
Då vill man gärna ta sig ut på tur!