måndag 25 juli 2011

tillbaka hemma jobbar

Kom hem igen igårkväll. Pangstart med jobb idag och cykling fram och tillbaka. Nu spränger huvudet av värk och jag måste betala räkningar. Återkommer om semestern senare...

HEJ förresten!

lördag 9 juli 2011

en go sommar önskar jag er!


Nu tar jag semester en vecka från bloggen, kanske två... Ska vila upp mig och bara njuta av alla de fina jag har runt omkring mig. Ha några riktigt sköna veckor nu i juli så möts vi här igen när semestern är över. Puss på er!

en lunch för mig

Äter rostat bröd med en röra av rökt lax, avocado och creme frachie på. Hur gott som helst på första semestereftermiddagen :)

SEMESTER

fredag 8 juli 2011

smink-kurs














Idag var jag på sminkkurs på Make Up Store, vilket var hur bra som helst. Tjejen som sminkade mig var toppen och förklarade allt. Jag är ju världens novis på smink, har ju typ mascara och lite eyeliner möjligtvis...
Först började hon fråga vad jag använder för primer och concealer och redan där var jag lost. Men hon va supergullig och lotsade mig vidare på min nivå. Toppen alltså. Köpte med mig mängder med smink och det blev dyrt vill jag lova men ska man gifta sig så ska man, viktigt med bra grund och sånt, har jag lärt mig idag... En riktigt kul grej att göra och jag fick en mängd tips.
Mycket roligt fix inför bröllopet nu...

shopping girl

Ikväll när jag kilade hem från stan hade jag påsar från bl.a. HM, Grands Parfymeri och en stor en från Make Up Store. Blev klänning, linne, underkläder, parfym och en massa smink. Härligt! Dessutom nödvändigheter från apoteket.
Blivande mannen har äntligen hittat en perfekt kostym, jag är spänd på hur den ser ut...

Härligt att shoppa, ibland får man unna sig ;)

Och sedan blev det en mysig fika med tjejerna, ni är så fina och jag tycker om er så mycket. Glad att ni finns i mitt liv!

ett litet ynka arbetspass kvar...


...på akuten imorgon (ska bli toppenkul för övrigt) och sedan är det semester!!! I två hela veckor. Sug på den!

torsdag 7 juli 2011

Hönö ikväll?

Frågan är om det blir en tur ut till Hönö ikväll? Vore najs att träffa Elin, Joel och lille Sigge och grilla lite men vädret är ju sådär... Dessutom har jag 4 maskiner tvätt igång just nu, trist alltså! Mer glamour i mitt liv kanske vore på sin plats?

jasminblom


Utanför vår port är det en stor buske/berså. Först nu har jag fattat att det är en jasminbuske. Stora vita blommor som doftar underbart. Nästan lika vackra som min syster med samma namn!

onsdag 6 juli 2011

tårtor!!!

Gissa vad? Idag har vi provat bröllopstårtor!!! Så himla goda, fast valet var ändå inte svårt... Vilken det blir får ni se i September!

pancakes and cream

Har precis moffat i mig pannkakor med blåbärssylt och grädde. Mumma! Inte direkt någon diet-mat men jag var så sugen... Om man inte gör egen sylt så är "ICA's I love eco-blåbärssylt" den godaste jag ätit. Nästan i klass med pappas...

sockerärtor

Det finns få grönsaker som är så krispiga och söta som sockerärtor! Äter dom i princip dagligen och nu äntligen har det kommit små två-centimeters på mina odlingar. Tyvärr har det gått rätt kasst med dom, 3/4 har torkat och tomatplantan har bara två tomater. För små krukor är felet (och ojämn vattning). Men hey, kan bara gå bättre nästa år!

måndag 4 juli 2011

watermelon


Köpte en vattenmelon igår och jag moffar i mig som aldrig förr.
Det är jättegott och perfekt svalt dessa varma kvällar!

utegym

Provade på utegymmet i Skatås ikväll. Det va litet men rätt kul. Lyfte stockar och hängde i stänger, gjorde situps mellan trästockar och sånt. Kul med något nytt framförallt och skönt att slippa gå in på vanliga gymmet när det är varmt och skönt ute. Blev powerwalk dit och hem också.

stödstrumpor - oglamuröst eller hippt?

Jag, som många andra som jobbar på sjukhus, använder stödstrumpor i jobbet. Inte särskilt hett kanske, eller hett är just vad det blir när man har knähöga strumpor mitt i sommaren men ack så bra. Annars är det lätt att benen svullnar upp efter en hel dags gående och stående. Mina är randiga, idag turkosa och vita. Minuset är att man har randiga ben ett tag efter man tagit av dom, så tight är det.

Ja, det enda intressanta jag hade att klämma fram nu.

söndag 3 juli 2011

1 mil för första gången!

Nu är det gjort. Tänkte bara springa 7km men sen rullade det på så bra att jag sprang över en mil! Har aldrig sprungit så långt. Milen tog en timme och 35sekunder. Ingen höjdartid men jag är så stolt! Kuperad terräng och jag sprang hela tiden!
Jippi!!!

Ska fira detta med färska jordgubbar och vattenmelon!

havet vid fiskebäck


En skön dag har det varit. Hämtade upp Angelica, Anna och Turner och susade ut till Fiskebäck, där låg vid på klipporna några timmar och stekte oss, badade två gånger. Superhärligt och skönt i vattnet! Sedan tog vi en fika på Zenit i majorna och snackade lite till. Mycket att samtala om :)

Nu är jag hemma, slängt in en kycklingpaj med västerbottenost i ugnen och ska strax ut och springa eller gå lite, kanske ska jag våga mig på utomhusgymmet i skatås?

dålig idé att glömma nya koden...

När jag kom hem idag från min morgonpromenad och skulle gå in fungerade inte koden! Hade glömt att vi fått en ny och jag hade bara med mig nyckel till vår ytterdörr, inte husets... Illa är det, och när mannen ligger och sover efter hektisk jobbnatt vill man inte gärna ringa och väcka honom. Stod utanför ett tag och prövade ett 50-tal koder tills jag fick den brillianta idén att ringa Erica. Jag läste upp koden för henne igår (från ett papper här hemma) när hon kom och såklart hade den ordentliga människan skrivit upp den i sin telefon och kunde hjälpa mig in. Hurra!

är grejen powerwalk?

Har varit duktig och powerwalkat före frukost både igår och idag, svettigt värre. Tyvärr ser min funbeat lite tom ut denna veckan, får ta ett till pass i eftermiddag, ska fundera på vad...
Idag är det så kvavt i luften alltså. Galet. Igårkväll hade jag alla fönster öppna men luften stod helt still så det hjälpte inte mycket...

Tyvärr är det moln... Vad gör ni idag?

lördag 2 juli 2011

ack värmeland du sköna!

Väntar på att min lilla värmlänning Erica ska komma hit. Tjejmys hela kvällen!
Och imorgon blir det sthlm-reunion med Anna och Angelica. Om solen skiner blir det havet tror jag. Vad gör ni en lördagskväll som denna?

Bo-Staffan och clownnäsan


Jag har en fin vän, Johannes. Han har en pappa som heter Bo-Staffan. Bo-Staffan verkar vara en underbar människa. Han är nybliven pensionär och varje gång vi träffar Johannes (en eller ett par gånger i veckan) får vi höra något nytt om denna man. Han bakar t.ex. färskt bröd varje morgon och går runt till kvarterets gamlingar och delar ut. Han gör om hela trädgården i olika sektioner, japanskinspirerade delar osv. Han lagar trerättersmiddagar med inspiration från världens alla länder. Till exempel Afrikatema en vecka, då är all mat av recept från olika afrikanska länder. Han har helt enkelt mycket ledig tid nu som panchis!

Och nu till det vi fick veta i torsdags. När det är bilkö och Bo-Staffan sitter i den och folk runtomkring är arga och sura, som man blir i en bilkö. Då tar han fram en clown-näsa och sätter på sig den. En sån där röd, rund ni vet. Tittar sig omkring, hälsar på de han kör förbi och muntrar upp stämningen.
Igår hade jag behövt dig, Bo-Staffan. Men jag tänkte på dig och det räckte för att få mig att fnissa högt.
När ska jag få träffa dig?

fixelifix

Har ett haft ett härligt dygn. Åkte upp till Strömstad igår (tog en halvtimme att ta sig 2km, sjuka köer som släppte tillslut) och hade en skön kväll med blivande svärisarna. Idag har dagen bestått av fixande inför bröllopet. Har pratat med en florist angående bukett och övriga blommor. Provsmakat bröllopsmenyn och bokat hotellrum till natten före och efter bröllopet. Lyxigt.

Ikväll blir det sällskap i goda vänners lag. Känner mig lyckligt lottad.

fredag 1 juli 2011

FREDAG!


Det är fredag mina vänner! Hur härligt är inte det?
Speciellt när man är ledig hela helgen och har trevliga saker inplanerade!
Trevlig helg på er!

liten på jobbet.

Vilken intressant dag jag har haft idag! Men jag känner mig rätt liten när det är så mycket som jag inte kan. Hämtade en patient på centralintensiven med respirator och tusen pumpar och slangar. Tog ungefär en timme att bara koppla upp allt (väldigt lång tid med andra ord). Tagit blodgaser, gett blod, läkemedel och allt möjligt hit och dit hela dagen. Riktigt spännande! Är så glad över mitt nya härliga jobb och stolt över mig själv att jag tagit mig dit. Det får man vara, trots jantelag och allt!

hundra tusen liter!

Igår fick J ett larm på jobbet. Det hade läckt ut 100 000 liter svavelsyra på Volvo och de hade evakuerat all sin personal (där jobbar flera tusen). När de kommer dit visar det sig att det är 10 liter som har läckt ut i en hink och lite har runnit utanför och det är en byggnad med personal som evakuerats. Snacka om att ropa "vargen kommer".