tisdag 31 maj 2011

Krossen Summer Party 2011


Fick en inbjudan idag av dessa herrar. Krossen Summer Party. Ute på krossholmen långt långt bortanför göteborg. Eller rätt nära men det tar en evighet att ta sig dit ;)
Men ska bli sjukt kul, värsta grejen har de dragit ihop och på Krossen, ja där är det helt ostört och vackert.
Kan bli sommarens fest!!!

Killarna ovan kanske ni förresten få se mer av om en snar framtid... Hemligheter...

Magister om jag får be

Imorgon får jag min Magisterexamen! Hur maffigt låter inte det? Ännu ett berömmande inlägg men jag är stolt över mig själv att jag tagit mig igenom denna vidareutbildning utan en enda omtenta eller nåt! (hade inte det de tre första åren heller, hehe...Plugghäst kanske man säger om såna som mig?)

Imorgon är jag Anestesisjuksköterska och ett stort mål för mig är uppnått!

Tacksam är jag över all hjälp jag fått från min älskade, han har stöttat, peppat, dragit ut mig på träning för att lufta mina tankar, försörjt oss båda och funnits där!

Imorgon är jag kvalificerad för att söva folk, fria luftvägar med hjälp av material, ge superkompetenta läkemedel och allt möjligt. FATTA VAD STORT! Helt galet och jag är så glad!

så stolt!

Jag är så fruktansvärt stolt över min fina fina kompanjon och mig som har tagit oss igenom månader av uppsatsskrivande! Vi har tragglat, sökt artiklar (bara ni som vet vad en vetenskaplig artikel är förstår detta hemska), skrivit, raderat, skrivit, haft handledning, ändrat, slitit vårat hår, sparat runt på datorer och usb-minnen till total förvirring, gåt på urusla föreläsningar om metoder och i allt detta även berömt oss själva nåt ofantligt för att orka med!

Och nu, idag, har vi responderat (alltså försvarat vår uppsats) och det gick super! Vi har opponerat på våra vänners braiga uppsats och det gick också bra. Vi är godkända!!! Nu ska vi bara ändra några små fjuttiga grejer och sen ska jag inte öppna dokument "D-Uppsats" en endaste gång till! Kanske om tio år eller så...

FATTA VAD SKÖNT!

måndag 30 maj 2011

Danny på Liseberg

Tänkte först att jag skulle gå men jag orkar inte. Verkar dock som alla andra skulle dit? Han är ju sådär tycker jag men det är ju alltid trevligt med lite pop! Men det braiga är att jag hör honom från balkongen. Perfekt, kan sitta kvar i mina mjukisbyxor men ändå va med liksom!

träningsfreak

Vet inte om man kan kalla mig det direkt men idag har jag kört två pass. Först en löptur på förmiddagen och nu ett gympass på kvällen. Pepp pepp pepp!!!

jag minns inte längre och en sann-dröm

Jag har inte kommit ihåg vad jag har drömt på säkert en vecka! Det måste vara någon slags form av rekord då jag alltid minns och kan återberätta drömmar långt tillbaka. Skumt!

Men det roliga är att jag hade en sanndröm. Drömde att en viss person skulle få ett visst jobb - berättade det för personen i fråga och nu har personen fått jobbet!!! (Självklart är det inte pga min dröm utan för att personen är grymt duktig, men kul ändå!)

söndag 29 maj 2011

Finalen!

J åkte precis iväg för att hämta hem lite indiskt och jag har fixat med lite bröllopspyssel, hihi, mycket hemligt :)

Sen ska vi kolla på Mästarnas Mästare. Jag hoppas att Ingemar vinner, Maria två och Anders trea. Men vi får se...

gårdsloppis i Majorna

Idag var det gårdsloppis i Majorna. Massor av folk som ställde ut bord på gatorna, utanför sina portar och på vändplaner. Alltifrån rent skräp till möbler och leksaker fanns till salu.
Jag kunde knappt vara där men det såg ut och verkade vara riktigt mysigt. Tyvärr invaderade regnet efter ett tag. Jag gillar tanken med sån här gatuloppis. Folk får mötas i staden på ett sätt som man annars inte gör. Helt plötsligt ser du dina grannar, hälsar och får chans att busa med barnen på din gård. Perfekt tillfälle att se mysiga, fina, gamla och kära saker som folk har i hemmet. Ut med allt på gatan bara, tjugolappar fladdrar i luften och småmynt byter ägare.

Klockan 17 är allt över för de som inte redan har gett upp. Bord plockas ihop och det man inte fått sålt och inte vill ha kvar kan slängas i någon av kontainerna som ställts ut just för denna loppis. Men hela grejen liksom, ett tillfälle att ses och le mot varandra!

sol i göteborg?

Ja, det är dagens sanning! Solen skiner! Den har lyst med sin frånvaro i denna regniga stad ungefär hela maj men nu tittar den fram (bakom en mängd moln, det ska medges) men det gör mig genast på ett strålande humör!

Ska snart iväg till Ikea och sen är jag så sugen på att köpa biljetter till Way Out West! Dyrt visserligen men köper man nu har man liksom glömt bort hur mycket man la ut när det väl är dags, det är det fina med att betala i förväg...

lördag 28 maj 2011

nya krukor!




Köpte mig lite somriga och fina krukor för ett tag sen, blev väl fint? :)

tupplur på soffan

Finns nog inget skönare än en tupplur såhär efter ett arbetspass. Bara lägga sig ner, det rycker lite i armar och ben (brukar ni också få så att det rycker precis innan man somnar in?) och man slumrar en halvtimme eller så, FANTASTISKT!

Det borde vara obligatoriskt.

Akuten Östra - sista passet



Jaha, då har man gjort sitt sista pass som anställd på akuten Östra. Lite sorgligt känns det allt... Men jag blev ordentligt "avfirad", var kirurglarms-ansvarig och hade tusen saker, flera larm, knivskador, hjärtstopp och massa annat. Fullt upp.

Kommer nog sakna arbetet mer än jag trodde. Och min fina kollegor såklart, er kommer jag längta ihjäl mig efter!!

fredag 27 maj 2011

Evelina och Carlsbo Hår

Min fina frisör Evelina klipper och färgar folk till ett snyggare jag om du är intresserad. Hon är grymt duktig och finns i Sthlm på kungsholmen i en ny och mysig salong med två andra grymt duktiga frisörer. Om du nu vill bli snygg till sommaren! Jag ska försöka komma dit snart igen, lite krångligt när jag bor här nere bara, man vill ju hålla efter barret lite...

Förresten, igår slog ni läsare alla rekord! Så många träffar har jag aldrig haft, tack för att ni läser och förgyller min dag. Jag gillar't!

little red corvette



Om jag säger Little Red Corvette, vad säger ni då? PRINCE såklart!

Fatta att han kommer till Way Out West detta år, hur grymt är inte det! Tillsammans med en massa andra sjukt bra artister. Kommer bli grymt!

En liten favorit är I Feel For You, underbar...

trötta ben

Tog mig ut och sprang nu ikväll efter alla tårtor och godsaker jag moffade i mig. 7km blev det igen, inget dumt skavsår som spökade och löpningen gick fint. Sprang en runda med lite nya inslag, alltid trevligt. Men nu är benen trötta,det är en rätt kuperad terräng och det känns vill jag lova.

Imorgon är sista passet som jag gör på akuten, känns märkligt. Ska inte ta några fler larm, eller triagera, eller sitta som ansvarig. Lite vemodigt är det allt. Men jag har bakat goda kladdkakor till alla er som jag kör med imorgon, så ni får lite fika att fira av mig med :)

Det är ju detta jag vill, men jag tror alltid jag kommer tycka det är sorgligt att lämna ett jobb. Även om det är för drömjobbet!

avslutningsamtal

Hade avslutningssamtal med min chef imorse. Det gick jättebra, vi hade ett bra samtal ihop och det kändes verkligen som han lyssnade och var intresserad av mina synpunkter. Mycket bra med andra ord :)

Imorgon jobbar jag mitt sista pass på akuten Östra. Känns konstigt. Det har ändå varit min arbetsplats de senaste 2,5 åren och jag har trivts fint! Men jag kommer troligtvis tillbaka till sommaren som lite timvik på helgerna. Bra pengar!

Hur ofta byter ni jobb? Eller är ni kvar på samma och trivs? Jag tycker det är viktigt att röra på sig, för att utvecklas och se nya saker... Men det är ju bara jag! Vissa har kanske otroligt stimulerande jobb som man hela tiden kan växa i, då är det ju en annan sak såklart...

Tårtbuffé hos Steinbrenner och Nyberg





Nu ska vi fixa lite med uppsatsen och all opponering/respondering och sedan ska vi kila ner på stan och äta sopplunch med tårtbuffé på ovannämnda konditori. Fredagslyx javisst. Har inte hunnit träna idag men får göra det efter jag räknat hur många kalorier det blev egentligen. Deras tårtor är fantastiska!!!

torsdag 26 maj 2011

en fin torsdag

Efter en hel del uppsatsfix tog jag och S en promenad ner på stan till Emma. Mötte upp Johanna och åt gudomlig middag som värdinnan snott ihop. Önskade jag tagit en bild så ni fått sett det mumsiga. Inte nog med det så fick vi också supersmaskig efterrätt!
Fin kväll.
Tyvärr var jag tvungen att cykla hem efter ett par timmar och kila iväg till stallet. Red på Lirika, en hetlevrad liten dam, men det gick rätt okej!

Det är fint det där hur man passar ihop med vissa människor. Som tjejerna idag, vi är från olika städer från början, så möts vi här på jobbet i olika faser och bara gillar varandra. De är så fina och jag är mycket glad att jag får vara deras vän. Men vi saknar alla vår lilla Maräng, hoppas hon kommer hit snart!

bilder från gårdagen


Grabbarna på altanen, grilleligrill! (sory att det är nåt skräp på linsen)



Fina flickor, en saknas.


Mat!

a beautiful morning


Efter en powerwalk väntade denna ljuvliga smootie med päron och jordgubbar! Fint det.

onsdag 25 maj 2011

Fiskebäckskväll

Var ute i Fiskebäck ikväll med mina fina skolkamrater och respektive. Grill och promenad, titt på segelbåt och underbart härligt sällskap! Så fin kväll och söta lilla gulliga barn (fick med 4 teckningar hem med diverse huvudfotingar). Härlig känsla att träffas hemma hos folk man nästan bara hänger med skolan och bara känner hur fint man trivs ihop.

Lyckligt lottade är vi!

måndag 23 maj 2011

Benyrsel

Tränade lite allt möjligt idag. Bland annat körde jag ben och rumpa. Jag gillar att träna det, det är stora muskelgrupper och man förbränner mycket energi. Jag vet inte hur ni känner men jag blir riktigt yr! Framförallt när jag tränar baksida lår eller rumpa. Antar att det går åt mycket blod och syre för att jag ska orka ta i, kanske därför?

Nu blir det lite räkor framför tv;n och sen hopp i säng för att läsa Blodläge, nu börjar det hända saker i den boken...

Grannfejd

Ska snart till gymmet, bara vila lite först. Kollar på grannfejden på tv3play och det är ju ingen överraskning att det är skåningar med... ;) Folk är tokiga och rätt underhållande!

Hur ser er måndag nu?

Jag ska ha en skön kväll själv hemma efter gymmandet, prinsen är i Bovallsstrand och kommer först imorgon, så jag kör på mysig tjejkväll!

Lantliv


Det är så mysigt att komma hem och höra hästarna gnägga. Nu har ett par av dem släppts ut i en av gräshagarna som vi ser från balkongen, otroligt mysigt. Som att bo på landet. Jag älskar det!

söndag 22 maj 2011

det finaste den här veckan

"När vi cyklade genom allén och jag tittade på dig och du la handen på mitt styre och sa att jag inte skulle cykla så nära så vi krockar. Då ville jag bara styra rakt in i ditt framhjul och ge dig världens puss men jag ökade avståndet lite och du log och jag ropade till när jag såg en hundvalp, och vi krockade nästan men du han svänga undan och jag kände mig nykär"

Ingemar och norrländskan


Alltså, Ingemar Stenmark är ju helt överlägsen. Har varit helt tagen av honom sedan program ett. Jag är ju lite för ung för att minnas hans storhetstid och har kanske inte riktigt fattat heller hur bra han var...

Det jag ser nu är en vinnarskalle av enormt mått! Och han verkar så trevlig och go. Det är det fina i det hela. Hans ödmjukhet, hans lugna väna sätt, hans fina dialekt.

Det finns en anledning till att norrländskan är så fin, kanske heter den anledningen Ingemar Stenmark. Det var kanske då den smög sig in hemma hos folk och så förknippar man den med honom, seger, lycka osv. En liten tes ifrån mig!

pure coral


Sitter i skrivande stund och väntar på att naglarna ska torka. Har målat på mitt nya lack, Pure Coral. Så fint, så fint!

Jaaa och neeej!

JA:
  • Jag sprang 7 km.
  • Hann hem innan regnet
  • Blev piggare
NEJ:
  • Fick stor blåsa vid sida av hålfoten efter ungefär4km, svinont och när ska den försvinna? Aj!
  • Sprang 40 sekunder långsammare än förra gången jag sprang 7km men nu var det mycket fler backar, så okej ändå.
Nu ska jag bara vänta ut regnskuren och cykla och handla lite mat sen. Efter det blir det soffläge hela kvällen!

det har slutat regna och jag borde springa en sväng...

... PEPPA MIG NU SÅ JAG KOMMER UT!!!

fredagens middag...


Här är förrätten som bestod av rökt lax med räkor, avocado, pepparrotsvisp och lite vårprimörer.


Varmrätten var kyckling marinerad i bland annat sweet chili-sås och en sommar-potatissallad med färskpotatis, lökknippen (med blast) och andra goda grönsaker, samt kall sås.

Efterrätten glömde jag såklart att fota för vi åt upp den så fort. Men det va vaniljpannacotta med bär.

Sockerärtorna växer


Okej, det var inte den bästa bilden på sockerärtorna jag la upp häromdagen, men nu får ni se en bättre! Togs för några dagar sedan så nu har det växt ännu mer. Vill inte fota nu bara eftersom det regnar...

Imorse var jag så trött alltså! Kunde knappt ta mig upp och började få onda aningar om hur jag enbart ska kunna jobba dagpass sen i sommar... Hmm.

lördag 21 maj 2011

Maggio och stoppen på vägen

Igår va vi ju på Veronica Maggio som sagt. Kom ner till Liseberg runt en fem i åtta (hon skulle gå på kl åtta) och det va tjockt med folk. Köerna ringlade si förbi Rondo på ena sidan och nästan till korsvägen på andra plus en stock "bulle" framför grindarna. Som tur va kunde vi gå in lite på sidan direkt när vi kom så det va ju skönt. De stängde tydligen entrén strax efter åtta för trycket var för högt, parken var fullproppad!
Konserten va helt okej, hon kom igång efter ett par låtar och körde några gamla härliga också.

Sedan bestämde vi att vi skulle spana in Lorins nya lya i Majorna. Cyklade iväg och stannande till på Vino Bar där Frida mfl satt och hade det härligt på uteserveringen. Snackade lite. Cyklade vidare genom vasastan, jag ser en söt hund och hojtar till, och då var det visst Jenni och Simon och deras lilla valp. Stanade och snackade. Cyklade vidare. Stannade och pumpade däcken och efter det kom vi äntligen fram. Finfin lgh där vi tror dom kommer trivas toppen!

Sedan blev det en mysig cykeltur hem i natten, ibland är det skönt att inte alltid åka raka vägen utan unna sig lite omvägar :)

va grymma ni är!

Samuel och Maria, vilka hjältar! Sprang varvet under sina måltider båda två. Grymt bra jobbat. Önskar jag kunde hejat på er live men fick göra det från jobbet!

Jag har i övrigt haft en trevlig men händelselös kväll. Snart sängen eftersom jag börjar 06.45 imorgon.

Göteborgsvarvet!

Lycka till idag alla löpare! Speciellt Samuel och Maria, ni är grymma!!!
Tyvärr kan jag inte vara på plats och heja, har bokat in mig på jobb, så surt! Men men, får ta hand om de skadade stackarna istället...

Puss på er!

fredag 20 maj 2011

Det växer på min balkong!!!


Har ju glömt att visa er. Kommer ni ihåg den krukan som såg ut att bara vara fylld med jord som jag visade för ett tag sen?
Jag planterade ju sockerärtor där och kolla vad som kommit upp!
Tog bilden för några dagar sedan och nu är det ännu mer! Hoppas de växer upp ordentligt så jag kan få skörda lite sen!

lyxig fredag!

Ja, det ska det bli. Eftersom jag och mannen jobbar hela helgen så är det inte mer än rätt :) Ska tillaga en trerätters ikväll till min kära. Det blir härliga vårprimörer, kyckling och annat gott. Ska se om jag lyckas komma ihåg att ta lite bilder sen annars får ni bara njuta av tanken :)

Lisebergsfredag och Veronica Maggio


Vi va ju på Liseberg förra fredagen och lyssnade på Moneybrother.
Ikväll ska Veronica Maggio spela! Hon är ju grym. Kommer inte ihåg om jag hört henne live innan, ska bli roligt i vilket fall.

nybakat


Det blev en riktig bakar-dag för mig! Har gjort bullar med vaniljkräm i som är penslade med socker. Alla är inte det på bilden men de flesta ska ju frysas in och det är godare att pensla på precis innan man äter tycker jag.


Sedan blev det en kanellängd också för vaniljsmeten räckte inte till...





Och sen gjorde jag de här spännande bakverken. Chockladtartletter! Har aldrig gjort det förut så vi får se hur dom smakar, chokladkrämen som är i var väldigt smaskig allafall (kan jag berätta eftersom jag i princip slickade ur bunken efteråt)

Sedan blev det lite vaniljpannacotta också men där har jag ingen bild, ser ju inte så kul ut innan man lagt på hallon och blåbär på toppen! Ja, det var det.

soligt hos mig

God morgon!

Har varit ute på en powerwalk, en slinga som går mestadels vid sjön. Mötte inte en människa och allt var lugnt och fridfullt, bara mina andetag som hördes. Och fåglarna förstås.

Funderar på om jag ska baka idag? Bullar låter väl gott!

torsdag 19 maj 2011

Hjärtans fröjd







Här är min fina lilla kryddhylla! I den finns det citronmeliss (som också kallas hjärtans fröjd, visste ni det?), oregano och basilika. Luktar himmelsk gott i hela lägenheten.
Bredvid står det enda fotot som finns i hela hemmet typ, några av er kanske känner igen bilden ;) Men snart snart blir det fler bilder, ska bara slipa och måla en vägg först, sen ska jag sätta upp en hel radda!

ledig? Ja!

Jamen då var man ledig ett par dagar nu. Idag och imorgon, lovely! Ska tyvärr jobba i helgen men inte mycket att göra åt... Trist att vädret är sådär men jag måste ändå läsa uppsatser nu i dagarna så det kanske inte gör så mycket...

Fått veckans nya korsord nu i GP, hade rätt lösning förra veckan men jag vann inget, typsikt. Undrar vad chansen är liksom? Hur många skickar in rätt svar?

gårdagens dröm

Natten till igår drömde jag om ett par, vi känner dom inte, men jag och tjejen har växt upp i samma kyrka. Drömde att de var här hos oss, vi pratade om varför dom bränner granar och blir allmänt galna på öarna vid påsk osv (hennes man är från en ö här ute). Det va trevligt och när de skulle åka hem försov dom sig och missade tåget. Sedan vaknade jag. Igår när jag loggade in på facebook såg jag att hon fyllde år.

Var det inte lite märkligt att jag drömde om dom natten innan?

onsdag 18 maj 2011

Filter

För er som inte har läst tidningen Filter kan jag varmt rekommendera den!
Ett härligt litet magasin med otroligt intressanta artiklar! Man kan tro att man inte är särskilt intresserad av att läsa om föreläsarbranschen, Roffe Ruff eller om en jockeys karriär i USA men journalisterna är fantastiska. De lockar fram det bästa och ger liv åt alla de skriver om. Grävande journalistik, hårt mot hårt och en makalös blandning gör det till en grym tidning helt enkelt.

Köp köp köp!!! Finns i en välsorterad Pressbyrå eller annat ställe med tidningsförsäljning.

träningsblogg




Denna veckan blir mycket härlig träning. I måndags powerwalk, igår löpning, idag gym och imorgon ridning. Ikväll blir det bio! Hur går er träning? Jag har inte löpt 1,5mil/v som jag ville, får så ont i benhinnor, knän och höfter så jag får ta det lilla lugna. Försöker springa 2ggr/v istället och inte så långt.
Ja, detta var veckans träning såhär långt :)

tisdag 17 maj 2011

socker min bästa vän

Känns så nu. Sitter och pluggar lite läkemedelsberäkning, har glömt av en del grejer jag inte använder mig av. Har ju mest använt akutläkemedel och nu när jag ska börja söva, och dessutom barn, känner jag att jag behöver läsa in mig lite igen. Procentsatser och sånt, blandningar m.m.

I vilket fall blir jag så sjukt hungrig när jag pluggar, måste äta något!!! Då ligger sockerprodukter nära tillhands, t.ex. godiset från i söndags som står i hyllan. Men nu har jag rostat lite solroskärnor på spisen som jag saltat med flingsalt. Kanske kan stilla mitt begär. Rätt okej i nyttighet också, minus saltet då.

vi har ingen toadörr


i och med att J har målat golv- och dörrlisterna i hallen (inklusive insidan av dörrlisten i badrummet) var han tvungen att häkta av toadörren. Och innan färgen har torkat så får man vackert sitta därinne till allmän beskådan. Tur att jag är själv hemma nu så man får kissilura i fred. Inte så kul info kanske, om mitt spartanska leverne utan dassdörr!

dagens löptur...

...var en snabb en! 4,7km på 28 minuter. Och då är det rätt mycket backar. Kul med sällskap, jag springer på lite bättre då!

By the way så har vi ingen mat hemma, åt lite rester till lunch och nu ekar det tomt i kyl och frys. Måste med andra ord handla, men orkar inte. Kortet orkar inte heller för det är tomt.

en riktigt god morgon


Började dagen med att sova ut till tio! Sen gjorde jag american pancakes till frukost! Så gott, och lätt! Åt dom med sirap och färska hallon, blåbär och björnbär!

Nu har jag äntligen tvättat fönstret i sovrummet, tog ju de andra för några veckor sen, detta har släpat efter... Men nu ser man ut igen :)

J har målat lister i hallen och jag har gjort lite bröllopspyssel... Skönt med en ledig onsdag!

måndag 16 maj 2011

för tredje gången gillt

Idag har vi haft handledarsamtal, sedan satt vi hela
dagen och ändrade och fixade.

Nu har vi skickat in för tredje gången, hoppas på det bästa!

sleep don't weep

Om man skulle ta och sova kanske? Jag är lite stissig, är nervös i förtid (lång förtid) inför nya jobbet, hjääääälp!

Sover ni? Jag ska krypa till kojs nu. Fick flera timmar av gos med lilla Turner och en liten promenad, mysmys!

Nu längtar jag till imorgon em när jag får träffa mitt hjärta igen! Sov gott alla fina.

söndag 15 maj 2011

göteborgsväder

Regnet öser ner just nu, strilar utmed fönsterrutorna och det plaskar från stuprännorna. Just nu är jag lite glad över att inte behöva gå ut med någon vovve men samtidigt är det värt allt det där. Nåja. Lilla Turner kommer förhoppningsvis hit om en timme och stillar mitt hundbegär en smula.

Jag har en lasange i ugnen och panacotta som väntar på att bli sval i kylen, gott såhär på en söndag!

träning x 2


Just det, har ju kört ett gympass idag också. Måste genast fylla i funbeat, min vecka ser riktigt bra ut, träningsmässigt.

Körde armar och är helt slut i dem nu, skön känsla!

fika på stan

Blev en skön söndag för mig. Cyklade ner på stan och mötte upp Erika för en fika. Vi shoppade lite också, nu har jag en liten kryddhylla i köksfönstret, ser superfint ut. Och så fikade vi som sagt, på den där franska kedjan som jag inte kommer ihåg vad den heter. Mumsig macka med lax och pepparrot blev det. När jag cyklade hem hade jag inte lika tur och blev blöt som en katt i regnskurarna som avlöste varandra.

Och så har jag röstat också. Blev ju något tjall med rösterna här i göteborg så vi har fått rösta om.
Så var jag ju tvungen att köpa färska kryddor till min lilla "hylla" som mer är en vit och avlång plåtkruka typ (men det låter så mysigt med kryddhylla)och det blev basilika, oregano och citronmeliss. Ville egentligen ha mynta istället för oregano men den såg så vissen ut i butiken..

Luktar underbart gott nu!

Powerwalk

Satt uppe och kollade på röstningen igår, spännande! Synd att vi inte vann men det är väl för mkt begärt. Jag har börjat dagen med en powerwalk och ska fixa lite hemma nu innan jag ska susa ner på stan och fika med Erica. Ska bli så kul att träffa henne igen!

Dramatik på väg till Styrsö

Igår hade vi en syskondag på J's sida kan man säga. Vi åkte ut till Styrsö (en fin ö rätt nära stan, man tar båten och 20min senare är man på plats). Båten skulle avgå kl 10.36 och vi åkte vid 10 hemifrån, kom ner till parkeringen vid båten runt 20 över och hittade inga platser, allt var upptaget eller förhyrt. Till saken hör att det är en stor parkering. Vi åkte tillbaka lite till en annan, fullt. Till en annan, fullt där med. Vi va sjukt stressade när vi två km bort till slut hittade en plats. Kastade i pengar i automaten och sprang! Allt vad vi kunde. Då hade vi 5 minuter på oss. Halvvägs dit vinkar vi till en bil som, hör och häpna, svänger in och plockar upp oss. Ung kille med fin bil som skrattar och tycker det är självklart att köra oss till båten. Tack snälla du! Vi hoppar på båten bara sekunder innan den kör iväg.
Phu!



Fin dag på styrsö med sol, fika och räkmacka. Dessutom finns det sjukt många hus med torn på Styrsö, jag som älskar torn! Vissa hus är verkligen helt makalösa!
Sedan drog vi till Fiskebäck och grillade och myste allihopa. En fin dag!

Moneybrother och Lisebergspremiär!



Var på Liseberg i fredagskväll för första gången i år, kul! Moneybrother spelade och vi lyssnade med ett par vänner. Han har ju härlig röst och så men själva spelningen va rätt seg, tyvärr. Jag älskar ju hans skiva Pengabrorsan, den är bäst! Nåväl, vi körde lite femkamp efter det, jag vann min favoritgren, såklart ;) men kom trea totalt. Sen drog vi hem och öste i oss gotte och andra sötsaker... Yummie!

fredag den 13:e

Jag hade namnsdag då, Linnéa. Tack för gratulationerna :)
Vad gjorde vi annars? Städade och lagade mat, tog en promenad i solen. Löste korsord, typ så. Jag har ju varit ledig från i onsdags eftermiddag och det har varit enormt skönt!

onsdag 11 maj 2011

sötsug

Tredje dagen utan sötsaker och snart försmäktar jag på denna ö!

Så sötsugen och har en sån lust att baka. På fredag ska jag göra nåt smarrigt, förslag? Nåt med kardemumma kanske? Sen ska jag slicka rent visparna och slevarna. Åh så gott!

Ja, ni hör ju. Bra för mig att va utan godsaker på veckorna iallafall!

Krocket på gräsmattan


Kom precis in, har legat ute på gräsmattan och läst bröllopstidningar, roligt är det. Killarna har spelat krocket och jag har lite smått lyssnat till deras psykningar av varandra:)

Cyklade iväg en sväng till affären och nu står klyftpotatisen i ugnen, tzatziki'n i kylen och babe och Jonas gick precis ut för att grilla på köttet! Mums!

nytt försök

Idag har vi skickat in den slutgiltiga uppsatsen till våra handledare och hoppas inte på några fler kommentarer eller saker vi behöver ändra. Vi ska ses på måndag igen så tills dess är jag ledig! Underbart. Jag får njuta av lite dagar nu för i sommar har jag bara två veckor... Nya jobbet ni vet... Pirrigt!

tisdag 10 maj 2011

har göteborg sexigaste dialekten?

Nää skulle jag verkligen inte säga. Jag skäms för att jag tagit efter så mycket, men det är omedvetet!

Norrländska däremot... Riktigt sexigt och fint! Säg "Lodjur" på norrländska, det är underbart! Man vill aldrig säga nåt annat igen.

Idag och imorgon kommer dom ut...

SPÄNNANDE!!!

Nya balkongblommor







såhär fint blev det på "räcket"

och nedan är en närbild på tagetes och några panséer


Här har ni tomatplantan och i den gröna ska det snart (om typ två veckor) spira små goda sockerärtor. Mums!

Fick en sån trädgårdslängtan när jag var hemma senast. Vill helst odla rabarber och jordgubbar och massor av tomater och små morötter och inte att förglömma alla goda kryddor. Men detta får räcka i nuläget... Hoppas det blir något snart!

spring

Det va med tunga ben jag sprang idag. Men det gick lättare efter ett litet tag. Sprang en ny vända, ungefär 5km (min gps-klocka hade helt plötsligt inget batteri och dog så det blev ungefärligt med både längd och tid idag) med både långa backar och ett par riktigt branta. Avslutade med situps och armhävningar på gräsmattan. Härligt såhär efteråt!

tung dag

Otroligt tung dag med uppsatsen idag. Våra hjärnor kändes lika små som Nalle Phu's (alltså mycket små) och allt gick trögt. Fick ändå en del gjort men vi gav upp redan vid ett. Suck.

Cyklade hemåt och svängde förbi plantskolan som det heter. Köpte på mig en massa blommor och jord men insåg att jag aldrig kommer gå iland med att få hem detta. Fick cykla hem och återvända med bilen. Efter en tur på den hemska ön (Hisingen), jag var tvungen att köpa en blomlåda för den jag ville ha var slut på första stället, kom jag äntligen hem och plantera.
Så nu har vi en prunkande balkong och på sidan hänger även en tomatplanta och så har jag sått sockerärtor. Spännande.

Vi gjorde alltid det när vi va små och det är supergott. Hoppas de växer fort!

måndag 9 maj 2011

i'm alive!

Jag är hemma från en underbar långhelg hos min härliga fina fina familj! Jag älskar er så. Berättar mer om helgen sen, helt slut just nu.

Och just nu hemkommen från S där jag ätit god middag tillsammans med härliga J och E.

Har er måndag varit härlig?

lördag 7 maj 2011

Muskö

Varit ute på landet hela dagen. Så skönt. Lagt i båten och åkt en kort liten provtur, suttit på trappan i solen, grillat och andats Muskö-luft (som är något alldeles speciellt- sommar för mig!).

En härlig familjedag trots att ett syskon fattades. Men henne får jag äntligen träffa imorgon!

fredag 6 maj 2011

Rabarber


Gcik precis ut i M&P's trädgård och plockade åt mig några nyss uppväxta rabarber. Ekologiskt och underbart. Det blir rabarberpaj till efterrätt!

Ibalnd kan jag längta ihjäl mig efter ett litet litet land att ha lite kryddor, jordgubbsplantor och rabarber i, vore det inte mysigt?

Carlsbo Hår

Nu är jag så fin så fin i håret tack vare Evelina! Hon och de andra två bästa från Ändra (deras gamla salong) har nu nya lokaler på Bergsgatan 17 på Kungsholmen. Kan verkligen rekommendera att å dit om man vill ha grymt snyggt hår och enormt trevlig och mysig personal.

Sedan lunchade vi och jag gick en sväng på stan! Underbar dag!

Undrar vad denna fantastiska stad har att erbjuda till kvällen?

torsdag 5 maj 2011

hemma i sthlm

Jag är hemma i sthlm nu. Mys. Tågresan fick bra, tackar som frågar! Hade en störig man bredvid bara, han snörvlade och hostade rätt ut oavbrutet, rätt otrevligt. Sen sörplade han sitt kaffe och luktade lite svett. Det va svårt att se något positivt i honom efter detta. Men nu ska jag inte klaga.

Pappa hämtade mig från tåget, så snällt! Nu ska jag krypa ner i sängen i gästrummet och sova gott. Det luktar så mycket hemma här. Skönt och tryggt.

Imorgon blir det storstaden för min del. Ska klippa mig hos fina Evelina (har kvar min frisör här uppe för hon är bäst!!!) Hon har bytt salong nu så det ska bli spännande. Från Gamla Stan till Kungsholmen. Sedan ska vi luncha och därefter ev fika med min gamla fina barndomsvän.

Sen vet jag inte vad kvällen bjuder på. Mamsen kommer hem från Oslo iallafall, tydligen nån jobbgrej. Det kommer bli en toppendag i vilket fall! Jag längtar efter att vakna upp imorgon och bara vara ledig och göra roliga saker, jippi!

nästan fääärdig!


Nu har vi precis skickat in den i princip färdiga uppsatsen! Vi är så sjukt grymma. Kommer säkert få ändra en del men vi har många dagar på oss...

Om ett par timmar åker jag äntligen upp till denna vackra stad, Stockholm! Ska bli så härligt att få träffa familjen och vänner och bara mysa. Har verkligen längtat och nu känner jag att jag kan slappna av och njuta ordentligt!
Enda smolket är att älsklingen inte följer med, men det kommer inte gå någon nöd på honom för det blir tydligen grabbhelg här hemma. Bäst att fly fältet med andra ord ;)

Kram från mig som tar tidig helg nu! :)

en ny dag

Då var det dags att sätta igång igen. Uppsatsen och vi ska ta oss ytterliggare en dust!

Hoppas ni får en fin dag!

onsdag 4 maj 2011

är vi vampyrer?

Undrar vad våra grannar mittemot tänker om oss. Vi har persiennerna neddragna nästan jämt. Jag brukar dra upp dom titt som tätt och J drar ner :)
Nämen som denna veckan, vi går om varandra hela tiden. Tex först måndag natt-persienner nere, sedan tisdag morgon och jag drar upp och går till Sara. J drar ner när han dricker morgonkaffe i soffan för solen stör. På eftermiddagen sover J inför nattjobb och har fortfarande nerdraget, på natten sover jag och på morgonen (onsdag är vi på nu) sover J igen, på em går han upp och drar inte upp pga solen stör morgonkaffet:). Jag kommer hem när J går till jobbet för att jobba kväll och orkar inte dra upp för att jag snart ska sova. Imorgon kanske persiennerna dras upp runt lunch om man har tur!

Summa summarum. Vi rör oss uppe väldigt olika tider dygnet runt, det kan tändas upp vid tre på natten (när J jobbat ngt pass med konstig sluttid) eller vara neddraget i flera dagar. Hmm. Undrar om vi har någon nyfiken granne som studerar vårt beteende och undrar vad vi är för filurer.

Men vi är normala! Lovar!

jogging blir roligare

Jag har aldrig gillat att jogga. Kanske för att jag varit rätt dålig på det, men nu är det ändring. Jag tycker inte det är särskilt kul men jag kan längta lite efter det. Svetten, uthålligheten och känslan när man spurtar hem,endorfinerna efteråt, det är sjukt härligt!

Hur blir det roligare då?
  • Med en GPS-klocka. Du kan se exakt var du springer, kan jämföra rundor, se hur många kalorier du förbränner, exakt hur långt och fort du kutar osv. Min är från Garmin och är toppen.

  • Med musik. Springer iofs lika mycket med som utan, ibland vill jag bara höra mitt flåsande och fåglarnas kvitter. Men jag har en snygg "armhållare" för min ipod, den sitter på överarmen och är snygg.

  • Fina träningskläder och schyssta skor (viktigast av allt!). Så man känner sig fräck och snabb i spåret!
Ja, det var det hela... Ikväll blev det 5km på min bästa tid hittills i år! Yeeah, känner mig bäst i världen!!!

pyssel

Fixar och trixar, pysslar lite :)

Nu är frågan, springa eller inte springa?

längsta hittils

Sa jag förresten att jag sprang 7km i måndags, delvis ny runda med massa backar! Superstolt! Var helt slut när jag kom hem och har fortfarande träningsvärk i vaderna från backarna.

Idag ska jag egentligen springa igen men känner mig stum i benen och lite ont i benhinnorna. Får se hur det blir men jag har laddat både min ipod och gps-klocka så jag är förberedd!

tisdag 3 maj 2011

nattliga tankar


Jag kan inte sova. Ville bara säga det...

Kollar på Mästarnas Mästare istället, som för övrigt har en fruktansvärt dålig vinjett/intro. Tråkig, oengagerad och ful. Vem fick bestämma den?

små bevis på att han är världens bästa




Allt behöver inte sägas med ord.



Det kan visa sig i att han köper ett helt kilo avocado till mig för att han vet att jag älskar det.



Eller att han kommer hem med presenter en vanlig dag, som idag.
Då fick jag den här supersnyga tränings-tshirten som är lila med orange tryck (fast den ser blå ut på bilden) som var tunn och lätt och jag kommer springa superfort med den på mig!

min cykel

Har hämtat ut min cykel idag också, den har varit på verkstad. Fick punka hela tiden på bakdäcket och har bytt slang typ tusen gånger och kör försiktigt men det va tydligen en glasbit i själva däcket som hela tiden tog hål på slangarna. Så nu har jag alltså fått nytt däck, ny slang och nåt mer + nytt ventilgummi till framdäcket som pös ut all luft när jag cyklade därifrån. Skönt att få det fixat.

Så nu blir det ingen mer spårvagn utan cykel hit och dit!

Borde ju göra sitt för vikten väl?

aktivering

Det blev ett pass på gymmet. Styrka för rumpa, rygg och armar. Skönt men tråkigt att ställa sig på vågen, inget resultat :(

Mer sötsugen än någonsin nu, ska äta lite mat så får vi se sen... Blir nog lite choklad på det trots obefintlig viktnedgång. Ska ta lite mått sen och se om de har förändrat sig iallafall.

Får försöka peppa mig med att jag faktiskt tränar ordentligt nu, ungefär tre gånger i veckan blir det och det tycker jag är bra!

sötsuuuug

Nu är jag så sötsugen att jag inte vet var jag ska ta vägen!!! Gymmet vore det enda rätta men det blir nog skåpätning istället...

Väderomslag

Allvarligt talat! Igår pratade jag om snö, att det kanske blir oväder även i maj eftersom det varit kyligt de senaste dagarna.

Imorse när jag gick upp föll det stora, täta, vita flingor utanför fönstret. I en miljondels sekund tänkte jag att det är nån som skakar duntäcken ovanför oss (som i sällskapsresan i alperna, ni vet). Men sen insåg jag att vi bor ju högst upp och ingen kan va ovanför och att det faktiskt var snö!!!

Idag har vi från soffan hos S (där vi skriver uppsatsen) kunnat se snö, hagel, regn, blåst och sol. Fattas bara orkan typ. Gick hemåt i hagel men sista hundra meterna var det sol. Galet väder!

måndag 2 maj 2011

måndag

måndag morgon och vi alla är käcka och pigga på en ny vecka!

to do list
  • deklarera
  • slänga vissna blommor
  • lämna in cykeln
  • skriva uppsats
  • springa
  • laga mat
om jag hinner blir det även lite vänner ikväll (riktiga inte serien)

Puss på er!

Usama bin Ladin

Är han död? Blir det en lättare väg till fred? Kanske, om det stämmer, kanske inte.

söndag 1 maj 2011

efter jobbet

Hemma och bara tar det lugnt. Känner mig rätt opepp på ny vecka. Men pepp på att träna! Ska gå till gymmet någon dag och dels träna men också väga mig. Vi har ingen våg här hemma så jag brukar väga mig där. Men nu har det mest blivit ridning och löpning på träningspassen och ingetdera gör jag på gymmet. Men i veckan ska jag dit!

vaknat till liv efter gårdagen


Började ju helgen med att åka till Malmö och hälsa på J&K, mys mys mys! Jättefint har de fått i lägenheten och vi blev uppassade med fantastisk mat och härligheter!

Gick en sväng på stan först, fick grymt elakt skavsår på både hälar och tår, impulsköpte ett par turkosa sneekers (som visade sig vara försmå men jag ska byta). Det va varmt och soligt och på lördag fm tog vi en långpromenad i stadsparken och fikade på mysigt café.
Sen susade vi hem och jag kilade iväg på 25-årsfest och inflyttningsfest. Riktigt skojigt och massa kul folk. Drog hemåt via avenyn, träffade på min snygging där som tog sitt ansvar för vår ekonomi och stadens säkerhet sen kom jag äntligen hem.

Seg idag men jag får ta och tagga till, ska jobba i em!

Hur var en valborg?