torsdag 28 april 2011

jasmine

hette hästen för idag. Stort ljusbrunt sto med trevligt steg, en mysig häst som det gick riktigt bra med! Hoppas jag får henne igen...

Nu är det dags för nybakade gramhamsbullar. Åh så gott!
Första gången jag bakar bröd sen jag flyttade hemifrån...

mosig

Känner mig helt mosig. Satt ute flera timmar på balkongen. Löste nästan ett helt korsord från dagens tidning. Det är jag och pensionärerna som gör (om man kollar förra veckans vinnare som heter typ Nisse, Asta, Bengt-Ingvar, Gunnel osv). Så nu håller vi tummarna att nästa veckas vinnare är jag, okej!

Ska kila iväg till stallet nu. Hoppas på en trevlig och lättriden häst för jag är lite mör...

FYI

Vi har skrivit färdigt för idag, skickat in till handledarna och har tagit helg!
Solen skiiiiner och jag väntar på att baby ska vakna så jag kan smita in i sovrummet och byta om till bikini (vill inte väcka han eftersom han ska jobba sen) och lägga mig på balkongen!!!

Helgen bjuder på massor, fina vänner, fest och tyvärr även jobb.
Men nu är det ju bara torsdag och jag ska dessutom rida ikväll, yeah!

onsdag 27 april 2011

det blev en runda

Blev en liten runda, 4,8km. Lite kortare än den skulle blivit. Tänkte springa en ny sväng men tog av lite tidigt (fick världens uppförsbacke framför ögonen som jag stretade uppför innan jag insåg att jag svängt vänster några hundra meter för tidigt). Jaja, blev lite backträning iallafall.

Rätt ont i benhinnorna och lite i ena knät. Funderar på om det är möjligt att springa 1,5 mil/vecka.
3x5km, borde ju gå? Lagom att springa tre ggr per vecka också, inte övermäktigt.
Det satsar vi på tycker jag! Vilka är på?

flanera på stan

Jag och babe tog oss ner en sväng på stan nu i eftermiddags. Fixade lite smågrejer, flanerade runt och köpte en födelsedagspresent! Det har varit lite smådisigt men ändå sol och varmt!

Nu ska jag snart ut på en springtur om benhinnorna håller, annars blir det rask promenad.
Vad har ni gjort idag?

hårt jobb

Vi har arbetat hårt idag hela dagen med uppsatsen. Jobbigt värre. Imorgon kl 09.00 är det dags igen. Totalt omotiverade är vi, det enda som håller oss uppe är drömmen om ett par lediga dagar sista veckan! Vore guld värt...

tisdag 26 april 2011

Turner

Träffade lilla Turner nyss. Ska se om jag kan fixa upp nån bild sen. Världens sötaste lilla Labradorvalp. En svart liten gullig kille som ville bita och nosa på allt. Supersöt!

Hoppas få passa honom snart, kanske redan nästa vecka! Mysigt med en hund i lägenheten igen...

När jag ändå håller på...





... kommer lite bilder från en mysig grillkväll uppe vid sjön från förra veckan och en solig dag ute i Fiskebäck med lilla Olle. Han gör "tigern" på en av bilderna om ni undrar, så söt!

cherry blossom





Såhär vackert var det nedanför och utanför min balkong idag. Underbart japanskt körsbärsträd och vitsippor i backen!
Plockade lite vilda påskliljor (heter det va?) ute också och satte i köksfönstret. Fint med blommor!

uppsats del 2

Då var det dags att ta tag i D-uppsatsen igen! Idag ska det transkriberas hela dagen. Måste säga att jag känner mig sådär motiverad men det är bara att kämpa på. Bättre tider stundar.

Ikväll ska jag förhoppningsvis få träffa en liten valp!

måndag 25 april 2011

5 km

Blev en runda på strax över 5km. Skönt!

Plockade lite nya vitsippor nu när jag kom hem, andades in kvällsluften och njuter nu med öppen balkongdörr (väntar på att duschen ska bli ledig).

Seeeeeen, blir det lite kvällspyssel :)

dags för motion

Efter denna frossarhelg av stora mått är det dags. Har ju varit förkyld rätt länge så jag har inte sprungit på två veckor tror jag. Det blir en tur vid sjön om ett par timmar... Sen träning hela veckan.

Påsken har varit härlig. Vi har lagt i och åkt båt, solat på klipporna. Grillat i trädgården, solat ännu mer och bara myst. Och ätit. Mängder av godsaker och påskmust. Hjälp! Allt är slappt och min vältränade bak är ett minne blott. Vet inte hur länge sen det va jag körde rumpövningar på gymmet...

Hemma!

Kom precis hem. Öppnade upp balkongdörren och fönstren på vid gavel. Det är 20 grader varmt ute och klockan är 18:43. Vitsipporna J hade plockat åt mig hade tyvärr vissnat men jag ska gå ut och plocka nya ikväll.
Trots att vi bara varit borta i två dagar har det hänt massor. Det är alldeles ljusgrönt ute. Allén upp till oss lyser i grönt och alla träden har slagit ut. Underbart!

lördag 23 april 2011

Glad Påsk


Sitter och väntar på att älskade ska vakna, att M&M ska komma hit så vi kan dra iväg.
Vårt japanska körsbärsträd utanför balkongen har slagit ut i blom. Så vackert!

Glad Påsk på er allihop!

fredag 22 april 2011

acetonmissbruket

Jag har inte särskilt många tjejiga grejer jag är såld på. Lagom intresserad av kläder, smink, skor och väskor. Ganska medel, kanske under. Men, nu på senaste har jag blivit mer och mer såld på nagellack!

Jag har ju ett jobb där man inte får ha sånt på sig, inte heller på praktiken och eftersom jag jobbar rätt mycket kan jag typ aldrig ha schyssta naglar. Så nu har det blivit så att så fort jag är ledig nån dag målar jag naglarna. Köper nya lack, jämför och har mig. Sedan får jag efter någon enstaka dag dra fram acetonet, bomullstopsen och tvätta bort.
Det har blivit en liten grej, bara för att jag inte kan ha det så vill jag det! Väldigt mycket!
Det går åt mycket lack och aceton hemma nu, J kan inte andas i ångorna som blir säger han.

Men nu har jag faktiskt tre lediga dagar. Imorgon blir det lackning. Är sugen på Summer Red, känns ju så varmt och härligt ute....

korsord och jag

Jag har börjat lösa korsord. På lördagarna brukar det alltid vara ett i GP och då sitter jag i soffan eller på balkongen och funderar och plitar. Det brukar inte gå särskilt bra men när jag kommer på nåt hojtar jag så J ska förstå att här går det bra och tänka på vilken smart tjej han har.
Ibland frågar jag lite i förbifarten va t.ex. den där boken hette som jag pratat om som någon skrivit om. Ibland svarar han rätt och jag smyger ner ordet :)

I torsdags var det ett påskkryss! Jag började lösa lite men fastnade rätt snart. Jobbade ju som sagt inatt och då fanns tidningen på jobbet så jag och en kollega började trixa och fixa (jag sa inte att jag redan löst lite hemma så verkade rätt smart).
Kollegan kom iallafall på massor av ord och imorse när jag kom hem skrev jag i alla nya ord på mitt korsord här hemma. Nu ser det ut som jag kunnat lösa mer än hälften själv.
Sedan la jag det mitt på köksbordet med pennan snyggt bredvid så att J skulle bli mäkta imponerad! Han har inte sagt nåt än (nu jobbar han visserligen) men imorgon ska jag prassla lite extra med det så ser han nog.

jobbmarathon

Jag var på jobbet inatt. Först på kvällen så red jag, ny häst igen. Denna gången lilla Nancy, en svart liten argbigga men som hoppade rätt trevligt. Därefter tog jag cykeln och rejsade till jobbet. Jobbade hela natten. Cyklade hem och sov 4 timmar. Duschade. Åkte till jobbet igen och jobbade 9 timmar till!

Jag är rätt mör nu... Tack fina arbetskamrater för en skön natt och kväll. Varit full rulle idag. Kan säga att det är inte en lugn stund när Hising-Island är i närheten och buset har hittat varandras gäng... Små trauman och stora hela kvällen.


Nu ska jag strax sussa. Imorgon blir det hav och kanske en liten båttur!

onsdag 20 april 2011

sista dagen


Jaha, då har man gjort sista dagen på praktiken. Hej då till plastikkirurgen. Nästa gång jag kommer dit är det som färdig anestesisjuksköterska! Wohoo. Jag har nämligen fått jobb där. Så stolt och glad är jag över det!

Tack till mina fina handledare som lärt mig så mycket och stöttat mig.

bok

Har precis läst ut boken "Påven Johanna". Kan rekommendera den. Spännande och bra om en kvinna med en enorm vilja att förändra. En kvinnobok med mycket budskap till alla kvinnor, vi kan! Låter inte så upphetsande på titeln kanske men den är värd att läsa.

tisdag 19 april 2011

klinisk examination

Önskar jag hade en bild där man kan se mig i action i operationssalen. Fast inte en från idag, maken till svettig har jag inte varit nångång. Idag hade jag alltså en klinisk examination dvs en lärare från skolan kom ut till min praktikplats, tittade vad jag gjorde under en hel operation, förberedelser, läkemedelsfix, patientprat, sövning, underhåll, väckning och rapportering. Phu!

Det började sådär, patienten var inte narkosbedömd och helt plötsligt fick vi byta anestesiform men det löste jag. Hehe. Sen sjönk hon såklart i blodtryck och det blev lite meck med det. Sen låssade en slang! Hjäp!!! Fick panik inombords när apparaten började larma men behäll lugnet utanpå och kirrade biffen.

På det hela taget gick det bra. Jag blev godkänd utan krusiduller och min lärare tyckte det gått toppen. Skönt. Nu ska jag bara skriva en eländig reflektion över detta. Det finns en del grejer jag tycker illa om och att reflektera i inlämningsuppgifter är en av de värsta... Huuu!

Vann

Va ju på spa i helgen. Firade 1 års förlovning och det va bara så härligt. På lördagen va vi först på bröllop och på söndagen åkte vi upp till Vann. Ligger vid gullmarsfjorden, rätt nära Smögen. Det va fantastiskt, kan verkligen rekommendera. När vi kom på söndagen va det rätt lite folk vilket innebar att vi hade spa'et för oss själva i ett par timmar. Med 7 pooler, ångbastu och utsiktsbastu (och utebastu som vi inte använde) så är det svårt att ha tråkigt. Underbart! Vi relaxade i sköna stolar mellan varven och tittade ut på fjorden.

I paketet ingick det massa olika spaprodukter så vi hade storrengöring av oss själva med massa härliga krämer, fotbad, scrub och ansiktsmasker. Sedan va maten supergod, servicen jättebra och allt rent och snyggt. Praliner och bubbel på rummet gör inte det hela sämre direkt ;)

Väldigt värt att få komma iväg och bara vara tillsammans.

april-grill


Igår hade vi grillpremiär! Men, vänta lite, kanske har vi grillat i vintras också? Tror bestämt att vi va ute på J's födelsedag. Men då blev det väl aprilgrillpremiär då! Korv nere vid delsjön i skymningen. Fantastiskt. Vi satt nere vid vattnet vid stranden en bit från denna spång/bro. Fint!

torsdag 14 april 2011

jag - en gnällspik?

Det har inte varit glada tongångar på det senaste. Klagat över sjukdom och sånt men jag ska bättra mig. Idag skiner solen (jag sitter förstås inne pga tidigare nämnda förkylning) men jag njuter inifrån! På vår gård bor det mest gamlingar och hundra meter från huset är det en träffpunkt där de brukar samlas för promenad osv. Mysigt att se dom i sina små hattar och med käppar, stretandes runt på stigarna.

Hälsade precis på närmsta grannen här på balkongen, de har bott här i femtio år, sedan husen byggdes i princip. Undrar om vi också bor kvar så länge?

onsdag 13 april 2011

utb

Sitter och söker utbildningar, finns ju verkligen kurser inom allting. Är sugen på retorik men hittar ingen bra på distans, kan ju va svårt att genomföra också... Men ytterst sugen på arabiska, ska söka så får vi se. Övertalar min bättre hälft att också söka, kan vi pusha varandra eftersom kursen är på 15poäng, dvs 50%, kan bli lite jobbigt när man arbetar 100% men vi får se...
Sen har jag hittat lite annat om mänskliga rättigheter och sånt. Spännande.

Om jag hade fått pengar hade jag lätt kunnat tänka mig att alltid plugga typ 50%, så roligt och så mycket kul som finns att lära sig!

still going strong

eller snarare svag, fortfarande dödsförkyld. Var ändå på praktiken och sövde tre st på ett helt nytt sätt. Som om jag inte var stressad innan ska vi använda en gas och ett lkm på ett annat sätt, phu. Men det gick bra och helt toppen på den sista patienten.

Nu ligger jag åter i soffan, tänker snart sova men håller på och kollar på efterrätter till påsken, blir ju såååå sugen på gottis!

Sen har jag fått en mysig inbjudan också, ska ringa och tacka ja så fort som möjligt :)

tisdag 12 april 2011

fågelkvitter

Det har regnat ungefär hela dagen. Men fåglarna har kvittrat oavbrutet. Egentligen en perfekt dag att vara sjuk på men jag blir så uttråkad. Inget kul på tv, ingen bra film, inget skoj att kolla på nätet. Usch och blä. Egentligen borde jag va hemma imorgon också men jag tänker trotsa sjukdomen, måste måste till praktiken, har bara några dagar kvar innan två jätteexaminationer och jag är så nervös för dem. Vill vill vill klara mig! Måste klara mig!

Så jag måste bli frisk, vill ut och springa, gymma, hänga med finisar och pussas. Inget kan jag göra nu. Bara oroa mig för hemska examinationer...

allan

Förkyld som bara den. Hemma idag, måste tvinga mig iväg imorgon! Vill inte missa fler spännande dagar, är ju i slutfasen nu...

Kollar på lyxfällan och blir lite piggare, man förfasas ju! Galna människor...

måndag 11 april 2011

sjukling

Jag är äntligen tillbaka på plastikoperation! Dagen har gått som en dans, har sövt och väckt :)

Tyvärr så har jag helt galet ont i halsen. Har varit som knivar hela dagen, helt uppskrapat har det känts. Hemma nu och försöker kurera mig. Hoppas jag blir bättre tills imorgon. Vill väldigt gärna dit då också nämligen!

söndag 10 april 2011

kan inte klaga

Jobbhelgen har varit extremt lugn. Skönt.

A har precis varit här, vi har fixat och trixat lite... Nu är det snart dags för mat. Inget roligt att skriva egentligen. Jag har taggar i halsen så ingen träning blev det, surt sa räven. Är anmäld till Body Combat imorgon ändå men jag får se hur det blir.

Har ni en trevlig söndag?

lördag 9 april 2011

home and safe

Hemma! Har jobbat kvällen och ska jobba imorgonbitti igen, snart dags för sängen. Lite surt att bara va ledig en dag denna veckan men måste ju jobba lite så man får in lite.

Gårdagens AW var mkt härlig. Va först på El Corazón och gick sen vidare till Ett. Härligt häng också med fina vänner.
Det var så soligt och härligt idag, satt en halvtimme på balkongen innan jobbet och bara njöt. Fick t.o.m solmärken av linnet jag hade på mig och imorgon ska det bli ännu varmare. Hoppas vädret håller i sig tills jag kommer hem!

fredag 8 april 2011

vårstädning

Jag har rensat på vinden! Fyra timmar och det här ska vara min lediga dag? Jobbar ju hela helgen. Men så skönt att få det gjort, ut med allt gammalt skräp och kläder jag inte använt på ett år. Jag orkade inte ta allt så det är kanske en fem stycken opåtittade kartonger.
Det blev fem fulla flyttkartonger med skräp och två med kläder och skor som ska skänkas bort. Slängde även massa embalage från möbler och sånt som vi inte orkat slänga direkt. En full bil blev det. Nu måste vi bara hyra ett släp så vi kan slänga allt, har ställt ner det i källaren sålänge med allt annat som ska hivas.

Solen skiner, kanske dags att tvätta fönster?

torsdag 7 april 2011

arbetskläder

Har nog de skönaste arbetskläderna, alla kategorier. Man får ju inte va fancy och snygg tyvärr men kläderna är mjuka som bara den och skönt slappa. Gröna eftersom jag jobbar inom anestesin.
Sen har jag en mössa också, som man kan justera lite snyggt. Låter inte alls schysst hör jag nu men jag får va glad över att "grönklädda" har högst status inom sjukhusvärlden iallafall ;)

Tänk Izzie i Greys Anatomy typ, fast i grönt ;)

...

skulle hem till en vän nu i eftermiddags/tidig kväll för lite häng med henne och några andra vänner men när vi kom dit fick hon ett tråkigt besked och var tvungen att åka.

Tänker på dig vännen!

nya tider

Har idag sagt hej och tack på min praktik på Norr/Söder. Kul att ha varit där men nu längtar jag till min grundplats, ska dit på måndag igen. Ikväll blir det stallet igen, hoppade ju en ny häst förra veckan, Zorro. Han va helt underbar, rätt lik Tango som jag red för länge sen hemma i sthlm. Hoppas hoppas jag får rida han igen idag, dressyr står på schemat.

Imorgon har jag höglyftande planer på att städa vindsförrådet, tvätta fönster och göra den vanliga helgstädningen. Ska springa också. Får se hur mycket jag hinner...

onsdag 6 april 2011

Borgen

Oh my vilket avsnitt. Vilken ångest de har lyckats få in i alla scener, vackert och hemskt. Men till min stora lycka, det kommer en fortsättning!!! Visserligen inte förrän nästa år men ändå, ska sändas i SVT (så skönt att slippa reklam-avbrotten) och jag kommer följa det minutiöst.

"Slåss för allt du håller kärt"

mysig tfn-stund

Härliga kusinen ringde, mysig pratstund tillsammans. Nu är det snart dax för sista avsnittet av Borgen. Den fantastiska danska serien ni vet? Om ni inte sett nåt avsnitt vet jag inte om ni bör se för den är så bra att man bör se alla men samtidigt är det ju dumt att missa ett endaste enda!

Välj själva!

rugguggleväder


Hur länge kan det vara dimma? Har varit det fyra dagar nu till och från samt lite tunt regn på det. Jag är frusen ändå in i benmärgen. tar dusch efter dusch med varmaste vattnet jag kan få, inget hjälper. Det enda rätta är att göra en kopp te och vira in mig i vinterfilten (sammet på ena sidan och supermjukt ludd på andra) och krypa ihop i soffan. Brr...

Blir ingen träning idag, tänkte springa men att flåsa runt i denna dimma kommer ge mig lungödem på en kvart eller så eftersom luften är så fuktig, rent utsagt vattnig faktiskt. Kanske kanske tar jag en kort promenad och handlar nåt gott, typ en ost. Men jag tror inte det.

Såg rådjur häromdagen på vår kulle, solen höll på att gå upp bakom dem och dimman låg tät. Vackert. Ungefär som på bilden fast utan kronhjort då.

rik?

Nej en fattig student är jag. Men idag har jag varit på simulatorcentret och dragit in lite pengar till hushållskassan, jobbar på AT-läkarnas traumautbildningsdag. Det är alltid lika roligt och ett par biobiljetter rikare blev jag också utöver lönen. Kul!

Men nu blir det ord och inga visor. Måste fixa med uppsatsen, tanken är att vi ska hålla i en intervju imorgon men vi har inget att spela in på. Känns förberett och bra. Ska gå igenom allt med S nu iallafall så vi kan verka något proffsiga imorgon.

måndag 4 april 2011

var tog helgen vägen? (nr 2)

Måndag morgon. Tycker själv jag är duktig som stigit upp halv nio. Ska göra kvällspraktik idag, hoppas på någon aorta eller transplantation men man vet aldrig. Just nu är jag så eländigt trött på praktiken, det är ju superkul men jag orkar inte! Denna vecka blir det bara tre dagar för på onsdag ska jag jobba på simulatorcentret med traumaövningar och på fredag är min handledare ledig (jag med).

Ska ta mig ut och springa en liten sväng, ignorerar den onda halsen och tar kortrundan. Lika bra att jag skriver det här, då måste jag göra det.

Over and out

möte vid godishyllan

Hade ett hysteriskt sug efter lösgodis igår. Tyckte antagligen att jag och vän inte hade svullat i oss tillräckligt i helgen så jag susade bort till Ica. Väl vid godishyllan tar jag en påse och börjar beta av askarna från vänster till höger. Samtidigt tar en annan man upp en påse och börjar hetsplocka! Han springer än hit än dit, kastar sig på lådorna, öppnar dem med händerna (äckligt! Man öppnar ju med godisspaden) och vispar runt med sin spade. Det är väl egentligen inget med det men han stank svett!!! Jag kollar lite på han i smyg, inga träningskläder vilket hade gjort det mer okej. Och ja, man får lukta svett men om man stinker så kopiöst kanske man inte behöver rusa runt som en yster kalv, det gjorde att jag och övriga fick hålla andan och snabbt avlägsna oss. Hans svettlukt omringade hela godisavdelningen.

Märker att jag börjar störa mig mer och mer på folk i allmänhet. Samtidigt gillar jag ju folk i allmänhet. Kan vi göra så att alla jobbiga, störiga, illaluktande och irriterande människor håller sig inne och alla spännande, intressanta och fräschdoftande kilar ut och befolkar gatorna. Okej?

söndag 3 april 2011

helg hela veckan

En fantastisk helg börjar lida mot sitt slut. Tänker ha en lugn och skön söndagskväll, börjar dessutom sent imorgon, ska bli skönt att få sova lite längre än vanligt. Sitter i detta nu och väntar på Olle med familj som ska komma förbi en sväng, antar att vi ska leka morrande tiger, Olle och jag...

Min bästa har varit här över helgen, vi har hunnit med massor ;) Gårdagskvällen bjöd på en massa goda drinkar och skratt. Underbart!

girls wknd

Bästa bästa är här. Liten utekväll idag, niiiiiice! Nu sängen!