söndag 27 februari 2011

söndagsmiddag

Jamenvisst, fashionabel söndagsmiddag blev det, Flygande Jakob. Gott! Vi åkte hem hit efter mötet och lagade mat, sex stycken i köket, underbart! Jag är alltså inte ironisk utan tycker det är härligt med många fina vänner samtidigt. Gemenskap på hög nivå, avslutade med två parti Bezzerwizzer, Lorins tog hem båda omgångarna.

Gick till gymmet, har ett sånt där provkort men när jag kom dit va det inte bemannat och då kommer jag inte in. Men så hade jag killens kort i träningsväskan och gick in med det. Läste sen att det är absolut förbjudet att släppa in obehöriga (de som inte har kort) på sitt kort och man blir ju filmad när man går in. Fick total ångest nu och antar att jag kommer bli avstängd, jag har ju alltså ett kort (gäller tills imorgon) men tror att de kommer spana in övervakningsfilmen och synka den med vilka som blippat sitt kort och inse att jag gått in på killens kort, dom kan ju inte se att jag har ett eget. PANIK! Kul att bli avstängd nu när jag ska köpa ett kort imorgon för de pengar som finns kvar av lönen...
Tror ni dom synkar eller bara kollar så folk går in med kort? Jag är så nervös. Kommer skämmas ihjäl när dom går på mig och säger att jag är avstängd för all framtid :(

morgondusch

Är ni morgonduscharmänniskor? (långt ord...) Inte jag. Gillar över huvudtaget inte att blöta ner mig på morgonen, jag vill stanna kvar i min varma sömn så länge det bara går. Det spelar ingen roll om duschvattnet är varmt, när man kliver ut så blir man kall och fryser. Usch!

Duscha på kvällen däremot, mmm. Lägga sig i sängen med fuktigt hår och bara mysa in sig i täcket. Helst vill jag bada på kvällarna men nu har vi inget badkar så man får ta vad man har.
Inte så att jag inte duschar på morgonen nån gång, jag gör det när jag behöver såklart, t.ex. idag :)
Ska hämta upp Frida om en stund och så ska vi tillsammans susa ut till Fiskebäck!

lördag 26 februari 2011

true blood

Förresten, har jag missat nåt? Har True Blood säsong tre börjat gå på någon kanal? Den serien är ju hysteriskt bra och jag bara älskar Alex Skarsgård (har väl typ alla gjort sedan "Vingar av glas" som för övrigt är den bästa filmen) och också han som va "övervampyr" men som dog där i soluppgången ni vet. Tårarna rann utför kinderna i den scenen, så fint.
Detta är den enda vampyrserie jag pallar att kolla på bara för att Alex är med. Kan inte se vampyrfilmer och knappt denna faktiskt för jag är så mörkrädd, inbillar mig saker och vågar inte va själv. Men samtidigt är det ju så kittlande och spännande att jag inte kan låta bli.

Hoppas att svt köper säsong tre så man slipper reklameländet sen, om den nu inte går ngn annanstans?

home alone

Hemma själv, det är lördagskväll och jag gillar't! har jobbat hela kvällen och det är skönt att komma hem och göra absolut ingenting. Tycker synd om min fina kusin som brutit armen, aj! stackars stackars dig!

Annars hittade jag precis en bortglömd påse ostbågar i skåpet, underbart! Ja, ni kan ju med denna info lista ut i vilken möbler jag ligger och vad jag äter. Hoppas er helg är fin.
Ska för övrigt snart återkomma med lite mer substans i mina inlägg. Tills dess får ni hålla tillgodo med diverse svammel.

fredag 25 februari 2011

otur

När vi äntligen slutat för dagen sprang jag till spårvagnen som jag missade. Tog bussen och vid bytet till nästa spårvagn missade jag den också. Väntade på nästa och vid bytet till den tredje missade jag den också och då var jag så less så jag kilade bort till bageriet i närheten för att köpa med semla hem men där va det stängt. Fick ta nästa spårvagn hem. Sjuk otur med kollektivtrafiken ibland...

Nåja, det är ju ändå FREDAG och allt är glömt!

äntligen fredag!

Äntligen äntligen fredag! Har haft fullt upp med simulatorträning och grejer. Kul va det men inte så kluriga fall... Men det drog ut på tiden, fick avboka Zumbapasset (som jag skulle testa för första gången!) och kom hem först nu. Helt slut. Är stor fest med jobbet och ambulansen ikväll men jag pallar inte att haka, det skulle börja vid 18 och jag har inte en chans att hinna... Trist jag känner mig men det blir istället en kväll hos Lorins (underbart det med!).

Ett glas vin har jag unnat mig i soffan, pulsen och stressen av dagen börjar lägga sig... Äntligen fredag!

torsdag 24 februari 2011

vad betyder torsdag?

Jo, ridning såklart! Markarbete idag och hoppas jag får min lilla fina donna igen! Mys att klappa lite häst och skutta över bommar, tjo!

övermannad

Jag har hamnat i en sån där trötthetsfälla igen. Så trött hela tiden. Har som vanligt haft en sjukt intensiv och bra vecka på praktiken, mitt tangentbord verkar fungera igen (om man bara skjuter upp saker tillräckligt länge verkar det fixa sig, som t.ex. grejen jag skulle sätta upp i garderoben, hinner ju aldrig iväg och köpa så en dag stod mannen och fixade när jag kom hem. Skönt. Ska bara se till att sy upp tyget som ska dit...) och nu äntligen hemma i soffan!

Har fixat och lagt alla räkningar som var sjukt omfattande denna måndag, suck! Blir liksom inga pengar över efter att räkningarna är betalade och maten inhandlad. Snål månad med andra ord. Men men, snart är jag färdig med plugget och då kommer det ramla in dineros igen :)

måndag 21 februari 2011

seg

Trött idag, spännande på praktiken som alltid. Men nu trötthet, huvudvärk och allmänt hängig...

söndag 20 februari 2011

We're not living in America but we're not sorry

Nu blir det hamburgare med färsk chili och vitlök tillsammans med bacon, hemmagjord guacamole, ost, sallad och andra goda tillbehör. Plus klyftpotatis. Perfekt söndagsmiddag :)

ljuvlig söndag

Vilken härlig dag! Har precis kommit hem från en underbar skogspromenad i solen, 2 minus och vindstilla. Gosade med en alldeles ljuvlig liten svart cockerspaniel-flicka, 14 veckor som lekte utanför slottet, mys!

Har pratat med familjen, nybakade bullar finns i högar på köksbänken och nu ska jag ut till Fiskebäck för att gosa med gulligaste lilla Olle! Livet är fantastiskt!

(Önskar att jag tagit lite kort ute men icke, måste bli bättre på det alltså...)

till fjällen

Fick för mig att jag skulle baka bullar till fjällen så har precis fixat en deg, kvart i tio söndag morgon, tantvarning på den?

Hemsedal om några veckor, jag längtar!!!

lördag 19 februari 2011

shift har ballat ur!

Min shifttangent har ballat ur, reagerar inte när man trycker på den vilket resulterar i att alla ord sitter ihop och jag får justera i efterhand, grrr. Vad har hänt?
För att illustrera mitt i-landsproblem kan ni läsa här: nuska jag gå utisolen, ta mig enpromenad ochbara njuta av attvalite ledig, härligt!

är det en våffla?

Jag skrev ju här om dagen om "frallor", dvs franska bulldogs. Sa det till hjärtat och igår när vi va ute och gick fick han syn på en mops liknande hund och frågade glatt om det va "en våffla"? och jag skrattade!!! Hahahaaa, det va så gulligt!

onsdag 16 februari 2011

frallor


Läste om franska bulldoggar i metro idag, det stod så himla gulligt om dom så jag nästan vill köpa mig än, dom är ju lite gulliga men absolut inte i närheten i söthetsgrad mot en Softis. Men jag tänkte på dig Eve, du och Hank borde ha en "fralla", det är tydligen frallan-träffar varje söndag på södermalm. Hur gulligt som helst!

3:e dagen

Tredje dagen på praktiken är avklarad och det är så roligt! Har intuberat två stycken idag och det har gått finfint. Båda patienterna opererades i bukläge också så det är lite speciellt....

Annars så snöar det här i götet. Lorins kommer över på middag ikväll, ska bli mys att träffa dom igen! Biljett till sommarens äventyr i Österrike är bokad av Mamsen och det mesta rullar på. Skönt när det är så!

tisdag 15 februari 2011

gym-check

Nu har jag checkat av gymmet på listan också, för tredje dagen i rad var jag där. Idag söndags ben och rumpa, igår body combat (mina ben har inte varit nådiga mot mig idag kan jag säga...) och idag crosstrainer (lite uppvärmning) och sedan bröst, triceps och biceps, lite olika övningar av varje.
Mina armar och ben gör ont!!!


Vad är bästa dieten förresten? Att äta inget funkar inte, men kanske lite godsaker ibland och inte så mycket? Känns mindre bra att jag åt ostbågar på soffan innan gymmet just nu, måste sluta köpa hem skräp. Ost är väl okej?

check

att göra idag:

gå upp tidigt- check
intubera- check
söva/väcka patienter ur narkos- check
sätta på diskmaskinen- check
gå till gymmet- ska fixas
vila på soffan lite- check

En bra dag på det hela taget!

måndag 14 februari 2011

Vardagsglädjen tog över

så sa han och jag tyckte det lät så fint att jag inte kunde låta bli att skriva det igen.

hjärtan som klappar


Har ni firat alla hjärtans dag?
Under mellan- och högstadiet bara längtade jag efter att få en av dom där hett eftertraktade rosorna som delades ut. Vissa fick flera stycken. Jag fick aldrig någon från den jag var hemligt kär i för tillfället (antar att det var någon från någon av idrottsklasserna, det brukade vara det;)).
Men några gånger fick jag rosor av fina vänner, det var underbart!

Sedan har det firats diverse hjärtansdagar med ett par pojkvänner och lite flörtande hjärtdagar hit och dit. Det har varit trevligt, fint och romantiskt och jag gillar när man visar varandra uppskattning. Jag tycker den är jättemysig att fira, alltid härligt med kärleksbedygelser! Många tycker det är så kommersiellt med den här dagen, och det är det ju! Det ska köpas nallar, rosor, kort, choklad osv osv i all oändlighet. Jag har inget emot det men kärleken ska visas andra dagar också och för de flesta är kanske inte denna dagen så märkvärdig ändå. Men jag älskar att hjärtat har fått en alldeles egen dag att firas på. Den brinnande, levande kärleken mellan människor, den kärlek som bygger denna värld och gör den bättre!

Så, hur firades vår dag? Inte alls, myste lite i soffan innan jag gick till gymmet och mannen åkte till jobbet för att arbeta natten. Vardagsglädjen tog över sa han. Så rätt han har. Varje dag är kärlek.

lördag 12 februari 2011

ostisar


Ostbågar är bland det godaste som finns! Jag vet att dom luktar fotsvett och smular sig på fingrarna så man blir tokig men ack så gott. OLW är godast, deras bågar är sådär smala och krispiga ni vet. Ibland har man tur och får en påse där dom dessutom är lite hårda, så man får tugga till lite, då är dom som absolut godast. Om dom dessutom är raka är det fantastiskt!

Jag gillar däremot inte när man säger ostkrokar, nej ostbågar ska det va! Har en liten skål här framför mig, ligger i soffan och bara slappar, så skönt!

Imorgon ska jag träna.... Full fart framåt och bort med fettet!

LEDIG

vilken fantastisk känsla det är att vara ledig! Tentan är avklarad, det kändes okej men flera bitar var svårare än vad jag trodde. Har inhandlat en liten skrivbok att ha i fickan under praktiken, måste skriva upp alla små smarta tips jag får och allt sånt man inte får glömma bort! Mkt bra grej.

Firar med att äta lite färskrökt lax, halloumi och avocado. Åh så gott!
Solen skiner och jag är glad! Svärisarna är här också, de är på båtmässan nu men ikväll ska vi ut och äta. Allt är härligt nu!

fredag 11 februari 2011

airway breathing cirkulation

Jag tog mig lite luft och en paus med kärestan i soffan. Kollade lite svensk maffia, vilka galna idioter det finns alltså. Suck!

Nu är det dags att fortsätta igen!

Heja mig!

24h

Om ett dygn är det över! Jag har ingen motivation kvar men jag vill ju så gärna klara tentan... Måste kämpa kämpa kämpa!!!

torsdag 10 februari 2011

85 cm

tjoho, här sitter jag, inte ännu duschad från stallet, ska snart kila in i duschen dock, svettig som få. Red samma lilla donna som förra gången, superroligt! Vi hade en liten studskombination, därefter en oxer och ett rättuppstående hinder. Allt på rad på medellinjen. Jag tycker det är lite lurigt att hoppa allt på rad, det kräver lite mer än om man får tid att svänga och beräkna nya avstånd. Nu måste allt stämma från början annars blir det pannkaka om hästen kommer det minsta fel/snett inpå.
Det gick i varje fall fint. Hästen är ju het som attan och en gång kom jag lite tokigt, höll in henne för mkt, va rädd att hon bara skulle rusa på med längre och längre galoppsprång vilket resulterade i tre språng iställer för två och sedan ett jättesprång över sista hindret. Vänlig häst som hoppade fastän jag klantade till mig.
Min tränare bara höjde och höjde oxern och det sista hindret, tillslut kände jag att nu vågar jag inte mer (men jag sa såklart inget). Det såg högt ut men kändes inte så högt när jag hoppade. Såg sen att de låg på 85cm och det är ju ingenting! Haha, vad feg jag har blivit. Jag skyller på att jag är ovan :) Jag har ju hoppat 130 och det känns däremot högt i sprången. Kanske kommer man upp i en nivån igen en dag...

Nu blir det dusch och sen lite lite lite läsning om vätskebalans...

ställ en fråga


Nu borde jag kunna det mesta om förlossningsanestesi och div komplikationer. Det får mig inte att vilja föda barn precis (verkar ju kunna hända precis vad som helst!) men tur är att det är vanligast att allt går prima ballerina. Så, om du vill veta ngt om detta kan du ställa en fråga!

Eftersom jag inte orkade laga någon mat blir det avocado, kokt ägg och halloumi till middag. Näringsrikt!

fyrmannaplugg

Nu har fina tjejerna precis kilat hem, en saknades dock men vi andra har suttit och gått igenom typ allt material till tentan. Kändes bra att plugga lite ihop, se så man hade förstått det någorlunda lika.

Inte så jättesugen på att sätta igång igen nu efter 6 timmars genomgång men det är bara att bita ihop. Idag är det ju torsdag och ni vet vad det betyder; hoppning!

Hoppas jag får samma pålle som förra veckan, hon va supermysig...

onsdag 9 februari 2011

halloumi

Jag gillar ost rätt mycket. I somras "upptäckte" jag den hårda osten, ni vet sådana där långlagrade med massa smak och doft. Istället för att ha småplock med mjuk ost och kex så är det nu små bitar av hård ost som gäller. Det är underbart gott och alldeles fantastiskt dyrt! (ju dyrare ju godare) För dyrt för en student egentligen så jag äter det aldrig.
Annars är ju halloumi en favorit, helst grillad på sommaren. Men har just upptäckt att den är supergod kall och rå också, om nu ost är rå? Iallafall, jag har den i en sallad som jag ska mumsa i mig nu. Yummi!

smärtlindring

Från 1971 fick kvinnor rätt att själva bestämma om de ville ha smärtlindring vid förlossning... Schysst!

konversation inför bröllop

Syrran: har du köpt någon brudklänning?
Jag: nää
syrran: va? Men du har väl kollat runt en del?
Jag: nää, inte än. Måste man börja med det nu?
Syrran: Vaaaa??? Men hjälp, du måste ju fixa det nu!!! (och så spände hon ögonen i mig)
Jag: men jag tänkte kanske att man kunde köpa nån schysst vit klänning i en vanlig (exklusiv) butik utan att det måste va en brudklänning just. Lite annorlunda sådär...
Syrran: Men guuuuud, det fattar du väl att du inte kan! Vem som helst kan ju komma med en likadan då fast i annan färg. DET GÅR INTE! (sagt med versaler)
Jag: jaha, men då får jag väl börja kolla då, får dra med mig nån.
Syrran: Jag kommer ner. Då ska vi köpa en klänning åt dig, en riktig brudklänning!
Mamma kommer in i rummet, när hon får höra om samtalet bestämmer hon att hon också kommer hit för att tillsammans med syrran fixa klänning till mig.

Jahaja, välkomna hit då!

tisdag 8 februari 2011

kvällens outfit

Just nu sitter jag iklädd detta:
  • svarta adidasbyxor från gamla jobbet på Storvretsbadet
  • vit t-shirt från gina tricot
  • en röd och rosarandig mössa från Tierra (sjukt snygg faktiskt)
Känns som en slapp stil, lite avdankad hiphop sådär. Men vad kan man begära för kvällsmys i soffan? Jag är ju trots allt uppväxt i Tumba, som är ett ganska "hoodigt" hood.

(och nej det blir ingen bild...)

plugg...

Har pluggat hela eftermiddagen. Tentan på lördag kommer innehålla
  • barnanestesi
  • obstretisk anestesi
  • inhalationsanestesi
  • ortopedisk anestesi
  • anestesi om akuta bukar
  • lågflödesanestesi
  • vätskebalans
Svårast är vätskebalans. Sen kommer ungefär allt annat som näst svårast, ALLT är svårt och massor att lära sig om. Om någon nu var intresserad av att veta...

måndag 7 februari 2011

back in town


Har ni saknat mig, älsklingar?

Nu är jag tillbaka i stan, hemma i lägenheten, i staden på den västra sidan. Jag har haft en fantastisk helg. I fredags så var vi med Eve och Hank hela kvällen, så himla mysigt. När vi båda bodde i storstan umgicks vi minst en gång i veckan, typ alltid i deras lilla etta i kristineberg, mys va det. Nu bor dom på söder och det är super det med. Kilade runt en snabbis på stan på lördagen innan det va dags att bege sig hem till päronen. Där väntade födelsedagsfest och massor av gos med lilla Oliver. Han var världens snällaste och verkade trivas super i fasters famn :)

På söndagen blev det en långpromenad på uttransjön med tillhörade fika. Allt har varit så bra.

torsdag 3 februari 2011

något att se fram emot

Idag är det torsdag = riddag på stallet!
Idag är det markarbete: ridning med bommar och cavaletti kan man väl förklara det som. Skoj ska det bli, är lite pirrig i magen som alltid. Men torsdagarna är verkligen en dag att se fram emot nu mera.


Förresten, så sjukt trött idag igen. Jag kan ju inte sova på nätterna så jag somnade en halvtimme när jag kom hem, sen pluggande jag två timmar och somnade igen. Fortfarande sjukt trött....

mat

Jag känner att jag ätit så mycket nyttig mat på senaste. Lussebullar varje dag, knäck, pannkakor igår och omelett just nu till middag. Matlådorna i skolan har varit någorlunda okej, men ingen sallad. Har liksom inte orkat handla.

Jättemånga går på diet och sånt nu i klassen, en kvinna som läser iva har gått ner 20(!) kilo sedan i höstas, träffade henne idag och hjälp vad smal hon har blivit!

I helgen blir det ju inte bättre och nästa vecka är det tentaplugg som gäller och jag kan inte plugga om jag inte får äta samtidigt så veckan efter det kör jag igen, okej?!

narkossjusköterskan och röntgen


Detta var temat för vår redovisning idag, ja ni förstår ju att man somnar av att bara läsa det. Sjukt trist ämne vi fått tilldelat när andra fick skriva om brännskador, hypertermi och annat intressant! Men vi lyckades nog göra det helt okej ändå och blev godkända. Skönt. Börjar samla på mig lite högskolepoäng nu :)

Träffade min kommande handledare på Plastiken idag, hon verkar hur mysig och bra som helst! Hon föreläste om barn, ca en tredjedel av deras patienter är barn och ruskigt söta va dom på bilderna. Ska bli superkul att vara där och lära mig!

Vad gör ni ikväll? Efter min tupplur nu ska jag ägna mig åt det på bilden (alltså barnanestesi)

onsdag 2 februari 2011

jag har ingen självdiciplin

Äter ur frysen på lussebullar. Igen. Det finns många kvar än och dom är så goda! Råkade nog baka en aningens för mycket till adventsfesten...

tisdag 1 februari 2011

på golvet framför mig

Jag sitter i soffan. Det är meningen att jag ska plugga men jag har tagit en "paus". Snarare skulle man säga att det lilla som jag har pluggat har varit pausen från alt övrigt som man så mycket hellre gör än pluggar...
Nåväl. På mattan framför mig ligger en stor, len, mjuk, rödbrun och vit hund med snälla ögon. Nelson. Fin blandning mellan schäfer och något mer jag inte minns för tillfället. Han är snäll, tyst och lugn. Kommer och buffar bort mina händer från datorn ibland när han vill att jag ska klappa honom.

Det känns så fint att ha en hund i huset igen. Nelson är den enda hunden jag klappat och pussat på sen Lakris. Nu satte han sig upp, måste nog gå och klappa om honom igen. Passar honom bara när hans husse J och min X är och tränar. Det är så mysigt, han gör att jag känner mig lugn och trygg.

101

Detta är det 101:a inlägget i denna blogg! Tänkte jag skulle skriva det när jag skrev det 100:e men glömde av det...

Det blev 9 tvättmaskiner!!! Galet... Som tur är så är sambon "ledig" imorgon (han jobbar natt) och därför kommer han få sortera strumpor, vika, lakan och hänga in kläder :)

göteborg från sin rätta sida


Dagar som den här längtar jag tillbaka till Sthlm, det regnar här. Grått, strilande regn har fallit hela dagen. Det har immat igen på fönstren i skolan, varje gång jag lyft blicken från föreläsaren har jag sett gråa skyar. I princip översvämning på gatorna av allt smältvatten. Jag har dessutom tvättid, ett helt berg av tvätt ska bli rent. X tvättade förra veckan men han kom upp med hälften igen, sa att han inte hann tvätta klart. Nu är det jag som får ta det plus mycket mycket mer. Åtta maskiner blir det insåg jag nu. Fyra snurrar redan men det blir några vändor ändå.

Kanske lika bra att tvätta en dag som denna ändå. Ta allt trist samtidigt liksom...